Home Afrikka Kaamosloma Mauritiuksella? – Plussat ja miinukset

Kaamosloma Mauritiuksella? – Plussat ja miinukset

by Timo Hirvonen
Kaamosloma Mauritiuksella
Tarinoiden taival:FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Aurinko ja lämpö tuntuvat kaamoksen keskellä taivaallisilta. Mauritiuksen aurinko säteilee lempeää lämpöä, joka hyväilee pimeyden, kylmän ja sateen koettelemaa mieltä ja ihoa.

IMG_2346

Mauritiuksen plussat ja miinukset

Mauritius on monella tapaa loistava kaamosajan lomakohde lapsiperheille. Lue tästä lisää Mauritiuksesta lapsikohteena.

Mauritiuksen hyvät puolet

 • Aurinko paistaa, ilma ei ole liian kuuma, kuiva tai kostea vaan juuri sopiva.
 • Ihmiset ovat ystävällisiä, iloisia ja lapsiystävällisiä. Kukaan ei tyrkytä mitään.
 • Rannat ovat kauniita ja niitä on paljon. Oma privaattiranta löytyy varmasti.
 • Vesi on juuri niin turkoosia kuin valokuvissa.
 • Sukeltajalle ja snorklaajille paljon nähtävää. Mauritiusta ympäröi koralliriutta ja vesi on kirkasta.
 • Saari on vehreä ja luonnonpuistonähtävää riittää rantaloman vastapainoksi.
 • Hinta-laatusuhde on hyvä.
 • Ruoka on paikallisissa ravintoloissa hyvää ja edullista. Koko perhe syö muutamalla eurolla per henki täyttävän intialaistyyppisen aterian.
 • Lapsiystävällinen kohde. Rannat ovat valkoista puuterihiekkaa ja lapsille sopivia matalia ja tyyniä rantoja on runsaasti.
 • Edullisia Airbnb tai muita majoituksia löytyy hyvään hintaan esim 50-100€/yö myös sesonkina.
 • Lomalentojen esim. TUI kyydissä pääsee Helsingistä Mauritiukselle ilman välilaskuja. Voit hyvin varata myös pelkät lennot resorttipaketin sijaan ja säästää sievoisen summan.
 • Lähes kaikki paikalliset puhuvat hyvää englantia, mutta varmasti ainakin ranskaa. Näillä kielillä pärjää siis vallan mainiosti.
 • Loman voi yhdistää myös saarihyppelyn merkeissä. Réunion ja Madagaskar sijaitsevat lähistöllä. Reissun voi myös liittää Etelä-Afrikan nähtävyyksien kanssa.

20171219-091805-MA

IMG_2132

Mitä voisi petrata?

 • Paratiisi on vasta paratiisi, kun palvelut ovat kohdillaan. Harvoilla rannoilla on mitään palveluita resorttien all inclusive -paikkojen lisäksi. Tunnelmalliset ravintolat, kahvilat ja mukavat pikku kaupat puuttuvat.
 • Julkinen liikenne on huono, tai noh hidas. Busseja menee, mutta turistit hyödyntävät takseja liikkumiseen
 • Oma auto on liikkumisen kannalta elinehto. Ajaminen on helpohkoa, kunhan välttää isoimpia keskuksia. Ellet sitten halua viettää koko aikaa resorteissa.
 • Hintataso hotelleissa ja niiden ulkopuolella on Euroopan tasoa. Useat resortit veloittavat monen sadan euron vuorokausihintoja.
 • Infrastruktuuri on vajavaista esim. teiden osalta. Saarella on muutama isompi väylä ja ne ovat koko ajan hyvin ruuhkaisia. Pienemmät tiet kulkevat kylien läpi, joiden kautta ajelu on hi-das-ta.
 • Yllättävän vähän nähtävää muutaman luonnonpuiston ja rantojen lisäksi.
 • Golf-kentät ovat todella kalliita ja harva kenttä on oikeasti liki 200€ arvoinen. Resorttien ulkopuolisille golffareille on tarjolla useamman kentän paketteja, koska kentät eivät ole edes sesonkina täynnä.
 • Kehittymätön roskauspolitiikka ja välinpitämättömyys ympäristön osalta köyhemmillä alueilla harmittivat. Roskaaminen tuli yllättävän tutuksi riesaksi rannoilla ja katujen varsilla turistialueiden ulkopuolella.
 • Edullisia ja suoria lentoja voi olla vaikea löytää. Kannattaa seurata äkkilähtöjä.

20171216-072150-MA

Kaamosloma  Mauritiuksella – omia fiiliksiä

Vietimme joulun molemmin puolin kaksi viikkoa Mauritiuksella. On vapauttavaa olla miettimättä paistaakohan huomenna aurinko tai montakohan päivää vesisade kestää. Pimeyden painostavuuden ymmärtää vasta, kun on useamman päivän nauttinut auringonvalosta ja sen tuomasta hyvästä fiiliksestä. Lempeästä joulusta Mauritiuksella voit lukea tästä.

Itse asiassa tämä matka on ensimmäinen kerta ikinä, kun olemme kaamosaikana aurinkolomalla. Viimeiset parikymmentä vuotta (joo oikeasti) olemme kaamosajan aurinkolomaa miettineet, mutta lopulta lomat on aina tullut säästettyä pidempiin breikkeihin vuodenvaihteen jälkeen talvilomalla ja taas kesällä.

IMG_2474

Viime vuonna lähdimme heti joulun jälkeen Japaniin reppureissulle kuukaudeksi. Reissu oli huikea, mutta ajankohdallisesti Mauritius taitaa ottaa voiton. Reppureissaaminen, nähtävyyksien suunnittelu ja viileät olosuhteet vaativat aivan eri tavalla voimavaroja kuin mitä tämä hidastaminen rantalomalla. Rehellisesti sanottuna olemme parin viikon aikana kyenneet vain muutamalle päiväreissulle nähtävyyksiä katsomaan. Kaikki muu aika on kulunut kaikkein tarpeellisimpaan eli nukkumiseen, urheiluun, yhdessä olemiseen, lasten (ja miehen) halailuun sekä rantalomailuun.

Kirjoitan tätä postausta merenrantatalomme parvekkeella. Yläpuolella kaartuu ääretön tähtitaivas ja ympärillä pauhaa meri ja loputtomat aallot. Kaikki tunnit ovat tulleet takaisin vuorokauteen.

IMG_5348

You may also like

3 comments

Tarinoiden taival • Mauritius lasten kanssa – ensitunnelmia 1 tammikuun, 2018 - 19:48

[…] ensimmäinen äkkilähtö – Mauritius Kaamosloma Mauritiuksella? – Plussat ja miinukset Lempeä joulu […]

Reply
Laura / Irtiottoja maailmalle 7 tammikuun, 2018 - 10:15

Hyvä juttu! Tässä on kyllä paljon kohtia, jotka itsekin allekirjoitan omien kokemusten perusteella! Tuo AirBnB-majoituksen hyödyntäminen taisi olla teiltä kyllä erittäin fiksu veto. Ainakin niissä parissa resortissa missä me yövyttiin, ei tuo hinta-laatusuhde kyllä täysin kohdannut ja aivan liikaa niissä oli nimenomaan oman/viereisten resorttien tarjonnan varassa. Vaikka resortissa yövyttiinkin, niin olisin kaivannut paljon enemmän kosketusta siihen elämään niiden muurien ulkopuolella (hotellilta kyllä toki joka päivä poistuttiin, mutta silti tuntui että oltiin aivan liian eristyksissä). Tätä vaihtoehtoa siis täytyy kyllä vinkata mahdollisimman monelle jos lomaa Mauritiuksella suunnittelevat. Mä myös olisi odottanut resorttien ulkopuolisten palveluiden tarjonnan olevan parempaa ja infran taso oli kyllä myös pieni yllätys!

Reply
Timo Hirvonen 8 helmikuun, 2018 - 18:23

Hei Laura,

Kiitos hei kommentista ja pahoittelut tästä hitaasta vastauksesta. Meidän notifications ei taaskaan toimi kunnolla ja siksi huomasin tämän vasta nyt. Mutta asiaan siis. Airbnb toimi tosi hyvin ja sitä voin todella suositella. Infraa, rafloja ja nähtävyyksiä on todellakin vähän. Ihanaa helmikuuta sinulle 🙂 – Heini

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.