Home Afrikka Mauritius – elämämme ensimmäinen äkkilähtö

Mauritius – elämämme ensimmäinen äkkilähtö

by Timo Hirvonen
Mauritius
Tarinoiden taival:FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Mikä on todennäköisyys sille, että 5-henkinen perhe löytää sesonkina suorat lennot Mauritukselle törkeän halvalla? Näin onnellisesti on nyt kuulkaas käynyt! Nimittäin elämämme ensimmäinen äkkilähtö koittaa pian!

Mauritius_Beaches_Ile-aux-Cerfs-1

Lähdetään kauas pois
Sinne mis on lämmin
Ja niin paljon elävämmin
Loistaa tähdet ja kuu
Ei se voi olla väärin
Lähtee maailman ääriin
Haluan sun kanssasi poistuu -Raappana: Kauas pois

Mauritius oli syntymäpäiväyllätys marraskuun pimeyteen

Syksyn pimeys on tuntunut loputtomalta jonolta liian aikaisia herätyksiä, ruuhkavuosien pyöritystä ja hetkiä, jolloin tunne elämänhallinnan menettämisestä hiipii vaivihkaa mieleen. Energiatasojen vähenemisen huomaa siitä, että nukahdan lähes joka ilta samaan aikaan kuopuksen kanssa ennen iltayhdeksää ja tunnen olevani jälleen oma itseni vasta sunnuntaina.

Sama väsymys näkyy meidän aikuisten lisäksi myös lasten silmistä. Onkohan väsymyksen takana se, ettei maassa vieläkään ole lunta vai se, ettei aurinkoa ole oikeasti näkynyt useampaan viikkoon. Ai niin ja väsynyt äiti on sitä paitsi unohtanut ostaa D-vitamiinia loppuneen purkin tilalle.

Emme olleet suunnitelleet pidemmälle suuntautuvaa matkaa ennen ensi kesää jo ihan budjettisyistä. Tulevaisuuden matkattomuuskin tuntui tuskaiselta. Ainahan sitä on matkustamista rakastavalla se seuraava reissu mielessä.

Viime viikolla juhlimme syntymäpäiviäni ja yhtäkkiä lahjaksi olikin mahdollisuus saada aurinkolomaa, lepoa ja ennen kaikkea kiireetöntä aikaa yhdessä. Suorat Mauritiuksen äkkilähtölennot muutamalla sadalla eurolla olivat juuri se, mitä me kaikki tarvitsimme. Parempaa lahjaa en olisi voinut saada!

Mauritius 2

Reppureissaaja pärjää pelkillä käsimatkatavaroilla

Perheellisenä en voi tinkiä suorista lennoista, hyvistä lentoajoista, lasten loma-ajoista tai edullisista hinnoista. Se mistä taas välillä on pakko tinkiä, on se kaikki muu… Aiomme lentää useammaksi viikoksi toiselle puolen maailmaa pelkillä käsimatkatavaroilla ja itse tehdyillä eväillä. Alelentoihin ei tietenkään kuulunut matkatavaroiden lisäksi myöskään ruoat.

Pakkaaminen ei tule tuottamaan tuskaa, koska Mauritiuksella on aina lämmin eikä lämpimiä vaatteita tai kenkiä tarvitse raahailla mukana. Lenkkarit aion kyllä ottaa mukaan ja postailla Instan täyteen maailman kauneimpia hiekkarantalenkkejä, luontokuvia vaellukselta ja auringonlaskun joogakuvia!

20160603-151552-MA

Maailmanympärimatkalla huomasimme, että kantoliina tai -reppu on kärryjä huomattavasti näppärämpi tapa kuljettaa taaperoa rantalomakohteessa eli hiekkarannoilla. Hanna ei välttämättä enää tarvitse edes päiväunia, joten siinäkään mielessä vaunut tai rattaat eivät ole must.

Kirjoitan vielä erikseen pakkauspostauksen, jotta samalla tavalla edullisia lentoja suosivat perheelliset voivat kurkkia, miten ja minkälaisia kamoja olemme valinneet messiin. Tässä vaiheessa varmaa on, että otamme mukaan minirinkat, joten tavaroiden mahtuminen käsimatkatavaroiden kokoluokkaan ei ole ongelma. Ainoa miettimistä vaativa asia on painavan elektroniikan, kuten läppärin ja kameroiden sisällyttäminen painorajoihin. Onneksi Hannan vaatteet eivät paljon paina, joten painava tavara liikkunee hänen kassissaan.

20160530-122702-MA

Mauritius ja matkan suunnittelu

Tuleva matka on meidän kaikkien ensimmäinen äkkilähtö. Monesti olemme äkkilähtöjä tsekkailleet, mutta koskaan ne eivät ole natsanneet joko ajankohdan tai kohdevalikoiman takia.

Tuntuu hullulta lähteä, kun ei ole ehtinyt mitenkään valmistautua käytännössä. Emme tietenkään ole suuntaamassa niihin ihanimmista ihanimpiin viiden tähden luksushotelleihin, joista saari on tunnettu. Iloksemme huomasimme kuitenkin, että saatavilla on mukiinmeneviä uima-altaallisia ja merinäköalallisia taloja reilulla 50€/yö AirBnB:n kautta.

20160530-115837-MA

Otamme iloiten vastaan parhaat vinkit Mauritiukselle. Muutamia innostavia ja hyödyllisiä postauksia olen lukenut mm. Nordic Wife ja Meriharakka -matkablogeista. Suunnitelmissa on ainakin hengailua paratiisirannoilla, luontonähtävyyksiä, joogaa ja golfia.

Entä mietitkö itse marraskuista pakoa aurinkolomalle? Meidän matka on bongattu matkanjärjestäjien lomalentojen dumppaussaitilta eli Napsu.fi:stä. Sieltä saattaisi löytyä vaikka lennot Indonesiaan. Tässäpä rantakuumeiluun vaikkapa postaukset Indonesian Balilta Ubudista ja Gili Airilta. Ensi viikolla lisää Mauritiuksesta ja sitten loppuu hajoaminen tänne pimeyteen. Yee haw!

20161226-151429-JP

Ps. Kansikuva ja kaksi ensimmäistä merikuvaa on Mauritiukselta ja on bongattu Googlesta nimettöminä haulla ”most beautiful beaches in Mauritius”. Muut kuvat ovat omia.

You may also like

2 comments

Tarinoiden taival • Mauritius lasten kanssa – ensitunnelmia 16 joulukuun, 2017 - 22:08

[…] Matka Mauritiukselle oli meille muuten äkkilähtö. Lue siitä lisää tästä. […]

Reply
Tarinoiden taival • Kaamosloma Mauritiuksella? - Plussat ja miinukset 30 joulukuun, 2017 - 11:31

[…] Mauritius on monella tapaa loistava kaamosajan lomakohde lapsiperheille. Tsekkaa tästä paikan plussat ja miinukset. Lue tästä lisää Mauritiuksesta lapsikohteena. […]

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.