Home Aikuiset Matkustaa Kohti onnea: ajatuksia elämästä ja ajasta.

Kohti onnea: ajatuksia elämästä ja ajasta.

by Heini Hirvonen
onnea
Tarinoiden taival:FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Katson ulos ikkunasta. Isot, valkoiset lumihiutaleet leijailevat hitaasti kohti maata. Pimeä ei tunnu enää niin pimeältä, vaikka aamuyö on jo pitkällä. Vesirokkoa poteva kuopus on vihdoin nukahtanut tuntien itkun jälkeen. Itse en saa unta. Kiedon kylpytakin ympärille ja hiippailen alakertaan tarkistamaan, että pelti on kiinni eikä pakkanen pääse livahtamaan sisään. Matkalla painan käden takan kiveä vasten. Lempeä lämpö leviää kämmenestä muuhun kehoon. Keitän kupin teetä ja alan kirjoittamaan.

The greatest luxury in life is time.

Viime vuosina olen miettinyt ajan merkitystä paljon. Olenko pitänyt aikaa itsestäänselvyytenä? Juoksenko liikaa asioiden perässä? Muutama vuosi sitten jouduin kohtaamaan oman elämäni rajallisuuden. Opin arvostamaan aikaa uudella tavalla. Opin arvostamaan myös valintoja, jotka määrittelevät aikaani. Jossittelu jäi. Turhat ihmiset jäivät. Lopetin välittämästä siitä, mitä muut minusta ajattelevat. Aloin tekemään haluamiani asioita aktiivisesti. Moni asia muuttui. Minä muutuin.

Kun päästän irti siitä, mikä olen, minusta tulee se, mikä voisin olla.

Lao Tzu

Syntymäpäivät seuraavat toisiaan. Elämä jaksottuu isompien juhlien, lasten syntymien ja matkojen mukaan. Lukio ei loppunut enää joku viisi vuotta sitten vaan oikeastaan aika kauan aikaa sitten. Muutaman viikon päästä täytän neljäkymmentä. Ei haittaa yhtään.

Mitä onni on tai mitä se käytännössä merkitsee? Minulle se on juurikin niitä valintoja elää elämääni omalla tavalla. Onni on lopulta niin pienistä asioista kiinni. Onnea on jutella työkaverin kanssa oven suussa. Onnea on hakea arkisin cappucino kahvilasta, joka tuntee minut nimeltä. Onnea on jutella ystävän kanssa tunteja sohvan nurkassa ja juoda punaviiniä. Onnea on katsoa lapsen kirkkaisiin silmiin ja hymyillä takaisin salaista hymyä. Onnea on rasittaa keho äärirajoille ja sitten taas maata joogatunnilla puolihorroksessa. Onnea on nauraa puolison kanssa. Lista on loputon. Onneksi.

Emma Seppälän uusimmassa kirjassa ”Elä onnellisemmin” on kolme neuvoa, jotka koen puhutteleviksi juuri nyt.

  • Lakkaa jahtaamasta tulevaisuutta.
  • Saa enemmän aikaan tekemättä mitään.
  • Vähennä kierroksia.

Kirjan luettueni oli helpottavaa tajuta, ettei kaikkiin vaatimuksiin tarvitse vastata, mitä itselleen asettaa. Riittää, kun on tyytyväinen elämään tässä ja nyt. Mikä tekee sinusta onnellisen?

It feels good to be lost in right direction.

20160422-121007-IN

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.