Home Aikuiset Matkustaa Matkahaaveilua & lomainspiraatiota 2017

Matkahaaveilua & lomainspiraatiota 2017

by Heini Hirvonen
Lomainspiraatiota Travel inspiration
Tarinoiden taival:FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Kiinnostaisiko kuulla minne matkustamme kevätkesällä 2017? Entä sinä, etsitkö lomainspiraatiota? Suunnitteletko pidempää irtiottoa maailmalla tai haaveiletko salaisesti unelmahommista vaikka diginomadina? Sitten kannattaa klikata tästä! Inspiroidutaanko matkahaaveilusta yhdessä?

“We travel, some of us forever, to seek other places, other lives, other souls.”

Anais Nin
20120818-111646-FI

Matkahaaveilua ja lomainspiraatiota

Kun matkustaminen on tullut sydämeen jäädäkseen, ei tavallaan mikään maailman kolkka ole enää täysin mahdotonta saavuttaa – out of reach, sanoisivat englantilaiset. Aina löytyy tapa löytää puoli-ilmaiset lentoliput tai muita hyviä diilejä, joihin ei pieni ihminen vain voi sanoa ei.

Japanin matkan jälkeen päätimme (tai siis luottokortti päätti, sohvalta huudetaan…) pitää muutaman kuukauden reissutauon ja miettiä, että mikä maailman kolkka kuiskuttelee meidän nimeämme. Täydellinen huutojen kakofoniahan siitä tuli: perheen yhteisellä bucket listalla on aika tavalla kohteita. Kaikkein vaikeintahan on lopulta tehdä se valinta, minne mennä ja kuinka paljon elämyksiä kauhoo reissukassiin. Hesarissa oli oiva kirjoitus Virve Kähköseltä otsikolla ”Kannattaisiko suorituslomailijan välillä hellittää?”.

“Pitäisi oppia, että kaikkea ei tarvitse kokea kerralla. Lomalla rytmin kuuluu olla eri kuin arkena.”

Virve Kähkönen
20050627-121331-IT

Irtiotto mielessä?


Matkahaaveilun ei tarvitse olla vain haaveilua vaan pidempää irtiottoa suunnittelevalle on olemassa vertaistukea ja käytännön oppaita. Oletko miettinyt useamman kuukauden reissua tai asumista ulkomailla? Silloin suosittelen napauttamaan Rosita Juurisen oivaa Matkaopas vapauteen –opasta.

Entä haaveiletko unelmahommista palkkaa saavana bloggaajana tai työskentelystä diginomadina maailman toiselta puolen? Vertaistukea unelmahommien toteuttamiselle löytyy Salamatkustaja –blogin Satu Rämön ja Lähiömutsi –blogin Hanne Valtarin uunituoreesta kirjasta Unelmahommia. Miltä kuulostaisi tehdä töitä laiturinnokassa?

20100623-192327-FI

Kotimaan lomainspiraatiota

Japanin jälkeen olemme päätyneet monen mutkan kautta vähän ex tempore eri matkoille. Emma ja Laura kävivät kummiperheen kanssa skimbaamassa aurinkoisessa kevätsäässä Levillä. Voitteko kuvitella? Lapset matkustavat ja me ollaan (jumitetaan?) kotona? Aika hurjaa! Eipä taida mennä kauaa, kun vanhemmat tytöt jo matkustavat keskenään ystäviensä kanssa.

Kroonista kaukokaipuuta potevana olemme lämmenneet maailmanmatkailun jälkeen myös lähimatkailusta. Matkakuumetta nostavat erityisesti kauniit valokuvat ja kotimaan matkailuun keskittyvät matkablogit. Oletko jo käynyt tutustumassa kuvankauniin matkablogin Fall into Finland:n tarinoihin ja kuviin Suomesta? Tämä matkablogi, jos mikä avaa silmät Suomen luonnon kauneudelle.

20040303-140518-FI
20060528-005433-FI

Kevään matkasuunnitelmat

Entä minne meidän koko perhe sitten suuntaa kotimaan osalta? Viime vuonna jäivät kotimaan kaunis saaristo ja järvimaisema väliin maailmanympärimatkan vuoksi, joten siksi suuntaamme ainakin Saariston rengasreitille, veneilemään Inkoon ja Espoon saaristoon, Ahvenanmaalle ja Hankoon. Saattaapa muutama majakkakin päätyä bucket listalle, jos hyvin käy. Muun Suomen osalta autoille rakkaisiin maisemiin Mikkelin mökille, Imatralle ja Pohjanmaalle. Hetkinen, montakos niitä kesäviikonloppuja olikaan?

I need the sea because it teaches me.

Pablo Neruda
20120818-145911-FI
20120818-162024-FI
20110721-181853-FI
20120817-195707-FI

Ulkomaan lomainspiraatiota

Miltä näyttää meidän ulkomaan reissukalenteri? Timo lähtee pyrähtämään Berliinissä futisreissulla yllätyskokoonpanolla, jonka jälkeen lähdemme ilman lapsia ystäväpariskunnan kanssa Lontooseen (koska halvat lennot ja huippua seuraa).

Keväällä on pari mielettömän kiinnostavaa kuviota käynnissä, joista emme vielä pysty kertomaan lisää, mutta pitäähän sitä jotain uuttakin kerrottavaa aina olla 😉

20120615-200113-FI

Kesän matkasuunnitelmat

Kesälomareissua mietimme pitkään eikä lentoja ole vielä varattu, mutta jotain uutta piti kuitenkin keksiä. Aktiivisen reissuvuoden jälkeen kroppa ja mieli vaativat aurinkoa, merta, hyvää ruokaa ja paikallaan olemista. Pohdimme siis koko kesäloman kestävää iisiä saarihyppelyä Balkanilla eli tarkemmin sanottuna Kroatiassa, Montenegrossa ja Kreikassa. Oletko itse käynyt näissä maissa? Kuulisimme mielellämme teidän lukijoiden parhaat vinkit purjehduksen, kämppien ja nähtävyyksien osalta.

20130706-183130-FR

Tässä muuta hyvä kirjoitus Balkanin ja Kreikan saarihyppelystä, jotka nostivat ainakin meidän reissukuumeen kattoon ja sinetöivät valinnaksi juurikin Balkanin ja Kreikan. Kippis ihanille reissusuunnitelmille ja kippis ennen kaikkea tuleville lomille ja irtiotoille!

Kaukaa haettua: Vinkkejä Kreikan saarihyppelijöille

Lapsiperheenmatkat: Miksi lähteä kesälomalla Kroatiaan?

Rimma+Laura: Kroatian parhaat palat

20150721-162220-FI

You may also like

2 comments

Satu 2 maaliskuun, 2017 - 16:09

Kiitos maininnasta <3
Tuonne Rengastielle minunkin tekisi mieli. Samoilla siellä viikko pari ilman kiirettä ja pysähtyä pidemmäksi aikaa jollekin mökille matkan varrella. Ai että!

Reply
Timo Hirvonen 8 maaliskuun, 2017 - 19:05

Moikka Satu, anteeksi tämä myöhäinen vastaus. Meidän akismet (spam-ohjelma) oli haukannut sun kommentin syövereihinsä…Nyt vasta huomasimme sen. Meillä on muuten Islanti tässä matkalistalla tässä parin kuukauden sisällä. Ehkäpä nähdään siellä? 🙂 🙂

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.