Home Aikuiset Matkustaa Mikä on elämäni Ikigai? Minne Tarinoiden taival johtaa?

Mikä on elämäni Ikigai? Minne Tarinoiden taival johtaa?

by Heini Hirvonen
Ikigai
Tarinoiden taival:FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Pyörittelen punaviiniä lasin pohjalla ja hymyilen itselleni. Ajatukset kirkastuvat ja tunteet
asettuvat omille sijoilleen. Tiedän, mitä tehdä.

20160727-144027-BR

Ikigai – oman elämän merkitys

Aloitetaan kuitenkin alusta. Luin muutamia päiviä sitten Tunne kuvakirjan kirjoittajan Camilla Tuomisen lempeitä ajatuksia elämästä tunteiden ymmärtämisen kautta. Camilla kirjoittaa itselleni aiemmin tuntemattomasta japanilaisesta termistä ikigai, mikä tarkoittaa oman elämän olemassaolon merkitystä. Se merkitsee syytä nousta aamulla, syytä nauttia elämästä ja syytä olla. Maailma kulkee eteenpäin. Osa minustakin kasvaa ja muuttuu sen mukana. Heräsin ajattelemaan omaa ikigaitani.

Son, you know, things might change,
And I’m never ever be the same,
But you’ll be fine, we’ll all be fine,
Give me time.

Eva & Manu, Stars Lyrics

Itsensä ymmärtäminen

Rakastan kirjoittaa. Ajatusten vieminen paperille tuntuu koko ajan omemmalta jutulta. Kirjoittamisen kautta saan luoda jotain omaa, oman palan maailmaa juuri sellaisena kuin sen itse näen ja koen. Kirjoittamisen tärkeys ja sen ymmärtäminen on ollut vapauttavaa. Siksikin haluan laittaa arvokasta aikaani tämän blogin kirjoittamiseen.

Kaiken kiireen keskellä meillä kaikilla on yhtä paljon aikaa, vaikka se joskus uskomattomalta tuntuukin. Omat valinnat määrittelevät sen, miten aika elämässä, tänään tai huomenna jakautuu. Minä päätän, mikä itselleni on tärkeää. Suurin viisaus piilee siinä, osaanko toimia päätökseni mukaisesti.

Kirjoittamisen lisäksi tapaan innostua – joskus vähän jopa liikaakiin, kuten ystäväni kuvailevat. Camillan kirjaa lukiessani ymmärsin, että on ihan ok innostua. Ei sitä tarvitse yrittää peittää. Sen voi ottaa omaksi voimavaraksi, kunhan innostustaan itse ymmärtää ja joskus ehkä osaa vähän rajoittaa. Ei meidän kaikkien tarvitse olla samasta muotista.

Have my eyes in the sky,
Looking out for a sign,
You said a Moon won’t lie,
The stars will never leave our sky

Eva & Manu, Stars Lyrics

Minne Tarinoiden taival vie?

Innostukseen liittyy halu matkustaa mahdollisimman paljon. Matkustaminen on uusien asioiden kokemista yhdessä kaikkein rakkaimpien kanssa – ei pakoa arjesta, jossa viihdyn mainiosti.

Vuosipäivän kunniaksi on hyvä hetki kertoa tarkemmin Tarinoiden taival –blogimme filosofiasta. Haluamme inspiroida muita lapsiperheitä matkustamaan, seikkailemaan ja viettämään aikaa yhdessä. Matka voi olla lyhyt reissu lähelle tai toisaalta pidempi irtiotto jopa maailman ympäri. Tärkeintä on matkanteko.

Taival tarkoittaa kahden paikan välistä matkaa tai matkaa, joka ei lopu koskaan. Taival sana pitää sisällään tunteita kuvaavia sanontoja, kuten tiettömien taipaleiden takana, taittaa taivalta, pikataival tai laittautua taipaleelle. Taival tarkoittaa myös kuvaannollisesti vaikka puolisoiden yhteistä taivalta tai elämäntaivalta.

Tarinoiden taival –matkablogissa kerromme tarinoita kolmella teemalla. Jaamme matkustusinspiraatiota uusista matkakohteista ja perhematkailuun liittyviä vinkkejä. Kolmas teema on henkilökohtaisempi: haluamme jakaa myös omia ajatuksia ja fiiliksiä elämästä, onnesta ja meistä. Camilla opetti minulle myös alkuperän sanalle rohkeus:

Courage = to have courage to speak from the heart.

Onko sinulla sydämen rohkeutta luoda oma ikigaisi?

20160313-115614-FI

Lue lisää kirjoituksiamme onnesta ja elämästä:

Kohti onnea: ajatuksia elämästä ja ajasta.

Camilla Tuominen – Tunnekuvakirja

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.