Home Aikuiset Matkustaa Pyöräillen Helsingistä Pariisiin pienten puolesta – perheenäidin matkapäiväkirja

Pyöräillen Helsingistä Pariisiin pienten puolesta – perheenäidin matkapäiväkirja

by Timo Hirvonen
rynkeby-reissu
Tarinoiden taival:FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Eilen alkoi yhdeksän kuukauden treenien huipentuma eli matka Helsingistä Pariisiin hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkueen Team Rynkebyn keltaisissa. Pyöräilemme yhdessä noin 1 200km seuraavien seitsemän päivän aikana. Pariisiin saavumme lauantaina 29.6.2018.

20180629-100008.-FI

Mikä on Team Rynkeby?

Team Rynkeby – God Morgon polkee vuosittain Pariisiin kerätäkseen varoja syöpää sairastavien lasten ja nuorten hyväksi. Ruuhkavuosien syövereissä, mutta elämäni parhainta aikaa elävänä voin todeta, että tavoitteellinen urheilu ja yhteinen sosiaalinen joukkuepaine pakottaa minutkin pitämään itsestäni parempaa huolta. Hyväntekeväisyys ja urheilu ovat siis kerta kaikkiaan nerokas yhdistelmä. Pyöräily Helsingistä Pariisiin ei kuitenkaan ole ihan pikku juttu ja sitä varten me treenaamme – paljon.

Vielä ehtii mukaan auttamaan lahjoittamalla.

20180629-100009.-FI

20180629-100002.-FI.jpg

Miltä tuntuu olla täällä matkalla?

Kirjoitan tätä laivalla muutamia tunteja ennen saapumistamme Travemündeen. Aurinko paistaa ja meri kimmeltää. On kaunista. Tuntuu siltä, että eläisin jossain rinnakkaistodellisuudessa. Työmatkojen lisäksi en ole matkustanut yksin ilman Timoa tai tyttöjä ja varsinkaan näin pitkää aikaa kerrallaan.

Olen vuorokauden aikana havahtunut siihen, että tämä on ennen kaikkea matka omaan itseeni. Täällä on aikaa ajatella, koska työt, kotityöt ja perhe ovat kotona. Liekö ajan runsaus tai vain keräyskohteen samaistuttavuus vienyt ajatukset omiin kokemuksiin. Kolmen vuoden takainen oma syöpämatkani on ollut mielessä yllättävän usein. Olen ehkä osannut vähän jopa surrakin sitä kaikkea, mitä olen joutunut kokemaan. Pystyn nyt myöntämään itselle, että olen muuttunut ihmisenä syövän takia.

20180629-100001.-FI.jpg

20180629-100003.-FI

Huominen pyöräily jännittää.

Tiimimme hitsautui yhteen viimeistään toukokuisessa Pirkan pyöräilyssä ja kesäkuisessa 200km + 200km kenraaliharjoituksessa. Itsestäni tuntuu ainakin aivan kuin vanhat ystävät olisivat reissussa keskenään. Ihmiset ovat arvomaailmaltaan hyvin samanlaisia ja monia yhdistää joko omakohtainen tai läheisen syöpäkokemus. Jutustelussa mennään aika suoraan henkilökohtaisesti merkittäviin asioihin tai sitten vain pidetään hauskaa.

Huominen jännittää varmasti meitä kaikkia polkijoita. Ensikertalaisia mietityttää varmasti enemmän. Osa ravaa vessassa ja osa pohtii tulevaa vieruskaverin kanssa. Itselläni pyörii mielessä oma jaksaminen, kun polkemista on luvassa niin kovin monta päivää putkeen ja niin pitkiä etappeja kerrallaan. Sitä paitsi luulen, että itselläni tulee olemaan kovempi ikävä lapsia kuin mitä heillä minua.

Huomenna ensimmäinen yöpymispaikkamme on nimeltään Saksan Bücken. Matkaa on luvassa 206 kilometriä, joka sujuu kuulemma kepoisesti Saksan silkkisen sujuvaa asfalttia pitkin. Ajo alkaa kello 6.45 ja perillä arvioimme olevamme noin kello 17-19 välillä.

Matkaamme voi seurata livenä osoitteessa Team-Rynkeby live 2018

20180629-100005.-FI

20180629-100007.-FI

20180629-100006.-FI

Opas tuoreelle team rynkebyläiselle (lähtöpäivä ja laivamatka).

Kokoontuminen Kisahallilla, jossa kassien jättäminen huollolle. Pyörämatka Töölönlahden kautta Rautatientorille, jossa Helsingin kaupungin, Sylvan ja Aamusäätiön tervehdykset. Läheiset saattavat koko Suomen Team Rynkeby -tiimit matkaan yhteiskuvien jälkeen.

Pyöräily poliisisaattueessa Itäväylää pitkin Vuosaaren satamaan. Siirtyminen laivaan, pyörien kiinnitys liinoilla ja hyttiin siirtyminen. Illallinen kello 17.30. Laivapäivän aikana aikaa kulutetaan lukemalla, somettamalla, juttelemalla ja tietysti syömällä. Tiimin kapteenit pitävät kaikille infotilaisuuden ja yhdessä joogataan ennen laivan saapumista satamaan.

  • Kannattaa varata hyvin aikaa pakkaamiselle ennen lähtöä. Reissukassin ja Pariisi-kassin lisäksi täytyy muistaa miettiä tarvikkeet, joita tarvitset päiväpyöräilyn tauoilla esimerkiksi toiletti-Savetit, peppurasva, aurinkorasva, särkylääkkeet yms.
  • Itse olin pakannut epähuomiossa työtietokoneeni kotiversion tilalle eli virtajohto ei täsmännyt mukana olevaan. Ehdin kuitenkin vaihtaa tietokoneet vielä lähtöaamuna. Jos pakkaat ajoissa, ehdit myös huomata ja korjata pakkaussekoilut ennen lähtöä.
  • Muista ladata kaikki laitteet etukäteen tietokoneista garmineihin. Ota mukaan myös oikea laturijohto puhelimeen…
  • Kannattaa varata ruisleipä tai muuta helposti syötävää takataskuun, koska päivän aikana ei ole aikaa syödä lounasta.
  • Satamassa saattaa olla paljon odottelua mahdollisesti tuulisessa ilmassa. Varmista, että mukana on sadetakki (toimii myös tuulitakkina) tai muuta lämmintä, ettet vilustu.
  • Paljon pelätty ajoramppi laivaan ei ole niin paha kuin mitä siitä sanotaan. Selviät siitä aivan hyvin. Sadekeli on toki asia erikseen.
  • Laivamatkan aamiainen ja lounas ovat lähellä toisiaan. Jos siis haluat syödä molemmat edes jollain välityksellä, suosittelen saapumaan aamiaiselle kello 9 aikaan, koska lounas loppuu kello 13.
  • Nettiyhteys maksaa 7€/h. Oma netti toimii silloin tällöin esimerkiksi Ruotsin tai Saksan läheisyydessä.
  • Laivalla on hieroja, joten jos haluat vetreän kropan, kannattaa varata hieroja etukäteen. Vaihtoehtoisesti voi käydä saunassa ja rentoutua porealtaassa.
  • Kannattaa ottaa korvatulpat ja silmäsuojat mukaan, jos olet herkkäuninen. Nukumme neljän hengen hyteissä.

Tästä omaan syöpätarinaani.Matka nimeltä elämä – 3 vuotta syöpään sairastumisesta

Lue myös perheemme treenitottumuksista. Arkiliikunnalla hyvää lapsille…

You may also like

1 comment

Tarinoiden taival • Pyörällä Pariisiin halki Euroopan - Fiiliksiä 13 heinäkuun, 2018 - 15:04

[…] Pienten puolesta Pariisiin – perheenäidin matkapäiväkirja […]

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.