Home AmerikatBrasilia Copacabanan pikku bikinit. Rio 2016.

Copacabanan pikku bikinit. Rio 2016.

by Heini Hirvonen
Copacabanan juoksijat. Rio 2016
Tarinoiden taival:FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Elämää Copacabanan rannalla

Bikinirajat vilahtavat napittaessani valkoista kauluspaitaa. Hymyilen. On viides työpäivä maailmanympärimatkan jälkeen. Iho muistaa vielä Brasilian auringon ja tunteen siitä, kuinka kuuma hiekka polttaa jalkapohjien alla. Mieli palaa viime viikkoon ja Copacabanan hiekkarannalle, jossa olympialaisten kisatunnelma oli kuumimmillaan – eikä pelkästään tunnelma…

20160809-153720-BR

Tiesittekö, että Copacabanalla ei missään nimessä saa keikistellä yläosattomissa? Rantaetiketti ei kuitenkaan kiellä, vaan pikemminkin suosittelee, mahdollisimman pieniä bikineitä. Mielikuvituksen varaan ei hyvällä tahdollakaan jää mitään. Kangasta näillä kaunottarilla on päällä yhteensä juuri ja juuri nenäliinan verran ja legenda brasilialaisesta vahauksesta elää voimakkaana.

20160809-153202-BR

Miehille suositellaan tyylikkäitä, lähes sääreen yltäviä shortseja yhdistettynä hyvin treenattuun vartaloon. Rannalla oli näppärästi useita kuntoilulaitteita, joissa oli hyvä näyttää leuanvetotaitoja hauikset kiristellen. Paikallinen masculino ei koskaan muuten laita päälleen ihonmyötäisiä uimahousuja. Tämä ei toki mitenkään hillinnyt amerikkalaisia olympiaturisteja ahtamasta ”pakettiaan” todella tiukasti näihin miespikkareihin. Katseet kääntyivät aika nopeasti takaisin kuntoilulaitteiden suuntaan. Mikä sitten yhdistää miehiä ympäri maailman? Vastakkaisen sukupuolen edustajat tuppaavat kohentamaan varusteluaan ihan estoitta, mikä on aina yhtä hämmentävää.

20160809-152502-BR

Millaista elämä siellä Copacabanalla sitten oli? Ihmeellisen leppoisaa kuuluu vastaus. Kotimaan uutisoinnin perusteella mekin kuvittelimme, että rannalla vilisee pelkästään toinen toistaan kauniimpia ihmisvartaloita, jotka kuluttavat olympiajärjestäjien sponsoroimia kumeja kuin viimeistä päivää. Kuinka väärässä olimmekaan! Sekä Copacabanalla että Ipanemalla elämästä nautiskelivat ihan kaikenlaiset ihmiset muodoista riippumatta. Brasilialaiset kantavat itsensä ylpeydellä eikä makkaroita peitellä mitenkään.

20160809-113017-BR

Brasilialainen bikinimuoti myötäilee 90-luvun lähes vyötärölle nousevaa alaosaa oli elopainoa liikaa tai ei. Kaikilla on mukavaa eikä kukaan nyi maanisesti uikkareita takapuolen välistä, kun ne narut sinne kuitenkin aina uudelleen lipeävät. Kaikki maailman vartaloihinsa epävarmat naiset saisi raijata tänne hyväksymään itsensä sellaisena kuin ovat.

20160809-153448-BR

Copacabanan hietikolla myydään enemmän tai vähemmän samaa tavaraa kuin Indonesian tai Espanjan rannoilla: jäätelöä, saronkeja, hedelmiä tai koruja. Yksi asia erottaa Brasilian ja tässä tapauksessa Copacabanan tarjonnan muista. Nimittäin rannalla myydään caipirinhoja ja caipiroskia eri muodoissaan. Parikymppiset kundit kulkevat rantaa edes takaisin muutama valmis drinkki tarjottimella. Hyvää vauhtia drinkit hupenivat kuiviin suihin. Meidänkin edessämme istunut vanhempi pariskunta Ranskasta tilasi vuorotellen lisää grillattuja jättikatkarapuja ja drinkkejä. Itse emme tohtineet drinkkeihin tai valmiisiin katkarapuvartaisiin koskea. Sniiduillen kaivoimme vain vesipullot, hedelmät ja eväsleivät kassista.

20160809-154059-BR

Olympialaisten turvallisuudesta

Brasilian ja erityisesti Rio de Janeiron turvallisuustilanne on puhuttanut mediassa. Itsekin mietimme pitkään turvallisuusasioita ja lapsiaspektia. Uskaltaisimmeko matkustaa Brasiliaan ylipäänsä? Ranskan terrori-iskut ja Turkin vallankaappausyritys olivat saaneet ilmeisesti myös olympialaisten järjestäjät varuilleen. Pelkästään Copacabanalla pörräsi kolme armeijan helikopteria ja harmaa sotalaiva päivysti rannan tuntumassa. Poliiseja oli useita erilaisia siviilipoliisista turisti- ja armeijapoliisiin. Kaikilla oli luonnollisesti erittäin kattava arsenaali ampuma-aseita ja muita puolustusvälineitä. Oheisen kuvan poliisit vitsailivat kanssani, mutta kuvanoton aikana molemmat ottivat tiukan virkailmeen.

20160809-113239-BR

Edellisellä kerralla Riossa käydessämme ei poliiseja saati sotakalustoa näkynyt, mutta silti olo päivisin ja paljon kansoitetulla alueella oli turvallinen. Iltaisin pysyttäydyimme väkipaljoudessa ja mukanamme kulki vain hieman käteistä ruokaa varten. Arvoesineitä emme pitäneet mukana, vaikka eipä niitä juuri ollutkaan. Kamerakin jäi harmiksemme liian monta kertaa kämpille, joten monet Rion kuvista on otettu vain kännykkäkameralla.

20160809-154028-BR

Turvallisuusasioita on hyvä korostaa, koska eivät varoitukset turhia ole. Viimeisenä yönä heräsin aamuyöstä aseen laukaukseen alhaalla kadulla. Kyllä aseen ääni ensimmäistä kertaa näin kuultuna säväyttää ja tekee entistäkin varovaisemmaksi. Tuntui hyvältä ajatella, että asuintalomme oli portein lukittu ja alakerrassa päivysti aseistettu vahtimestari.

20160715-141431-BR

Olympiahuumaa


Asuimme Copacabanan rantakadulla olympialaisten lentopallohallin vieressä. Oikealla puolella nousi Visan sponsoroima ja olympialaisten virallinen asuste- ja välinekauppa. Vasemmalla sivulla puolestaan ihan rannalla oleva rantalentisareena. Turistit vaelsivat näiden väliä pysähtyen välillä syömään ja juomaan.

20160809-113853-BR

Olympialaiset näkyivät turisteille taitavina hiekkateoksina, krääsäkaupustelijoina ja lippumyyjinä. Rantakadun ravintolat olivat täynnä ihmisiä, musiikki soi ja tunnelma oli innostunut.

20160809-113501-BR

20160809-113011-BR

Me emme koskaan päässeet kisakatsomoon asti, koska lipunmyynti oli tehty aika tavalla hankalaksi. Lippuja pystyi ostamaan vain Visa-luottokortilla virallisista lipunmyyntipaikoista. Me emme omista kyseistä korttia, joten ainoa vaihtoehto olisi ollut käteinen. Tätä varten olisi taas pitänyt lähteä sompailemaan useamman bussivaihdon päähän eri stadioneille. Tästä lannistuneena päätimme keskittyä kisatunnelmasta nauttimiseen muulla tavoin. Sekään ei kyllä ollut huono vaihtoehto. Brasilialaiset osaavat kannustamisen ja juhlimisen taidon. Muutama tahti sambaa ja se on siinä! Ikävähän tuonne jäi.

20160809-115315-BR

Lue tästä lisää tarinoitamme Brasiliasta: Elämän sietämätön keveys. Brasilia.

20160803-151929-BR

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.