Home Arvostelut & Arvonnat Unelmien reissuvuosi 2016 – Voita liput Matkamessuille

Unelmien reissuvuosi 2016 – Voita liput Matkamessuille

by Heini Hirvonen
Tarinoiden taival:FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Unelmien reissuvuosi 2016

Elämä antoi meille isolla kädellä uusia elämyksiä viime vuonna. Mitkä kuusi unelmaamme olemme saavuttaneet ja missä olemme viime vuoden aikana reissanneet – sen pääset lukemaan tästä. Lopusta löytyy ohjeet Matkamessujen lippuarvontaan ja Travel Bloggers Give Back -hyväntekeväisyyskampanjaan.

Unelma 1. Maailmanympärimatka

Maailmanympärimatka antoi meille enemmän kuin ennalta osasimme toivoakaan. Oravanpyörästä hyppääminen on jotain sellaista, minkä aiomme toteuttaa vielä uudelleen jonain päivänä. Onko se matka maailman ympäri vai jotain muuta? Sen näyttää aika. Suunnitteluun ja fiilistelyyn auttaa muutama kuva viime vuoden maailmanympärimatkalta. Keräsimme kappaleen loppuun faktat koko viime vuoden käydyistä reissuista, joihin lukeutuu myös työmatkat Ruotsiin, Englantiin ja Ranskaan.

Hongkong

Nan Lian Garden, Hong Kong

Indonesia

Ubud, Indonesia

Australia

Mosman

Mossman Gorge, Queensland, Australia

Uusi-Seelanti

Wellington, Uusi-Seelanti

Chile

Valparaíso, Chile

Brasilia

Maailmanympärimatkan ihmeitä

Jericoacoara, Brasilia

Espanja

Matkatavarat

Madrid, Espanja

Reissufaktat 2016

Käytyjen maiden lukumäärä: 12
Päiviä ulkomailla: 133/365
Lentojen lukumäärä: 22
Käydyt maat: Ruotsi, Ranska, Englanti, Hongkong, Indonesia, Australia, Uusi-Seelanti, Chile, Brasilia, Espanja, USA, Japani

Arashiyama, Kioto, Japani

Unelma 2. Toiselle uusi duuni – toiselle opintovapaa

Mitä enemmän vuosia kertyy plakkariin työelämässä, sitä tärkeämmältä tuntuu tehdä merkityksellistä ja myös tarpeeksi haastavaa työtä. Tämä tunne voimistui meillä molemmilla ja tarkoitti lopulta itselleni uutta mielenkiintoista työtä viestinnän parissa ja Timolle yhdistettyä muutaman vuoden opintovapaata Aalto yliopistossa ja perhevapaata Hannan kanssa kotona.

Beppu, Japani

Unelma 3. Synttärimatka New Yorkiin

Matka New Yorkiin tuntuu aina hyvältä vaihtoehdolta. Erityisesti silloin, kun sinne pääsee viettämään nelikymppisiä ystävien kanssa ilman lapsia. Nautimme yöelämästä, cocktaileista ja todella hyvästä ruoasta, vaikka lapsia olikin aika kova ikävä. Mukava yhteensattuma oli tavata myös reissaamisen sielunkumppanit Arna ja Arto, jotka häärivät Cocoa etsimässä -matkablogin takana. Lue tästä heidän (ja salaisesti ehkä vähän myös meidän) unelmakohteita ja tämän vuoden reissufiilistelyitä. Ikimuistoisen illan aikana ehdimme herkutella korealaista barbequeta ja tanssia cancania keskellä NYCin yötä pienoisessa soju-nousuissa.

New Yorkin viisi ihaninta

New York, USA

Unelma 4. Terveisiä Japanista

Kirjoitan tätä postausta Japanin Kiotossa keskellä historiallista Gionin aluetta, jonka teehuoneilla geishat ja geisha-oppilaat, maikot elivät kulta-aikaansa muutama sata vuotta sitten. Talostamme kerron vielä ihan erikseen, mutta sen voin jo paljastaa, että tämä on ihan mielettömän ihana paikka ja ainoa oikea vaihtoehto Kioton matkalla, jos haluaa kokea todellisen Kioton.

Matka Japaniin on ollut enemmän kuin mielenkiintoinen. Ruoka on hyvää, mutta välillä aika jännittävää sekä ulkonäöltään että suutuntumaltaan. Beppussa maistoimme kahdeksan lajin illallisella mm. merimakkaraa, josta ei tullut meidän kummankaan suosikkia. Puolet illallisen ruoka-aineista oli meille tuntemattomia.

Gahama Terrace, Beppu, Japani

Unelma 5. Tarinoiden taival – oma matkablogi

Tarinoiden taival on meille enemmän kuin harrastus. Se on tietysti tapa päästä maailmalle ja mahdollisuus tallentaa omaa maailmankuvaa paperille. Matkablogi on myös muutakin kuin pelkkää reissaamista. Sen kautta olemme päässeet kiinni valokuvaamiseen uudella tavalla. Kaikilla kuvilla on oltava oma roolinsa osana tarinankerrontaa. Tekstiä emme kirjoita itsellemme vaan lukijoille, joille toivomme tarinoistamme olevan sekä hyötyä että iloa.

Matkablogin kirjoittamisen kautta olemme saaneet aivan uuden ystäväpiirin toisista matkabloggareista. Auttamisen ja hyvän jakaminen on osa matkabloggareiden kulttuuria sekä toisillemme että myös muille, josta päästäänkin näppärällä aasinsillalla seuraavaan otsikkoon.

Matkamessut 2017

Matkamessut 2017

Unelma 6. Hyvän tekeminen – Travel Bloggers Give Back

Matkustaminen muualle kuin resorttien buffet-pöytiin näyttää meille travellerille kuinka etuoikeutettuja me suomalaiset olemme. Lasten oikeudet ovat kolmen lapsen vanhempina sydäntä lähellä ja koskettavat erityisesti köyhempien maiden lapsia. Viime vuonna pääsimme mukaan kahteen hyväntekeväisyysprojektiin, joista toinen on Matkamessuilla nyt toistamiseen järjestettävä Travel Bloggers Give Back –tempaus, jolla keräämme rahaa Laosin Bokeon lasten koulutuksen tukemiseen. Viime vuonna samainen TBGB keräsi rahaa 2 000 euroa ja sillä saatiin koulu vähävaraisille lapsille Nepalissa. Toisesta hyväntekeväisyysprojektista myöhemmin tammikuussa lisää.

Tänä vuonna matkabloggarit ovat lahjoittaneet rakkaimpia matkakuviaan valokuvanäyttelyyn ja näitä upeita kuvia voi ostaa eri kokoisina tulosteina kotiin mukaan. Tarinoiden taival on mukana oheisella Uuden-Seelannin satumaisemalla Kaikourasta. Kaikki matkakuvien kautta saadut rahat lahjoitetaan suoraan Laosin koulutusprojektiin. Tule vierailemaan messuosastollamme 7m138.

Peketa Beach, Kaikoura, Uusi-Seelanti

Travel Bloggers Give Back -kamppiksen yhteistyökumppaneita ovat Epson, jonka laadukkailla tulostimilla printtaamme valokuvat ja Rantapallo, joka puolestaan tarjoaa valokuvanäyttelyn Messutilan. Suuret kiitokset molemmille yhteistyökumppaneille ja kaikille matkabloggareille, jotka ovat mukana mahdollistamassa tätä vapaaehtoisvoimin.

Lue TBGB-hyväntekeväisyyskampanjasta lisää.

Osallistu Matkamessujen pääsylippujen arvontaan

Tarinoiden taival on mukana Matkamessujen HOST-bloggaajana ja sen ansiosta pääsemme arpomaan 2 lippua Matkamessuile, jotka järjestetään 19.-22.1.2017 Messukeskuksessa. Kommentoi joko tähän tai Tarinoiden taival -blogimme Facebookin kommenttiosioon tämän vuoden reissu-unelmasi ja liput voivat olla sinun. Arvonta päättyy 15.1.

Lue Live Now Dream Later -matkablogin parhaat vinkit Matkamessuille.

Nähdään messuilla!

20161226-151429-JP

You may also like

33 comments

Jenni Kollani 8 tammikuun, 2017 - 09:41

Teidän matkoista on kyllä kiva lukea ja etenkin kun olette käyneet paljon oman listan kohteissa eli Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Etelä-Amerikassa. Näistä saa hyvää inspiraatioita, kiitos:)

Reply
Timo Hirvonen 8 tammikuun, 2017 - 15:38

Moikka,
Ihan mahtavaa, että olet saanut inspiraatiota meidän kirjoituksista 🙂 Uuteen-Seelantiin ja Ausseihin tekisi mieli jo kovasti takaisin! <3

Reply
Elina 10 tammikuun, 2017 - 10:36

Aasian maihin on reissua suunnitteilla ja täältäkin on vinkkejä saanut 🙂

Reply
Timo Hirvonen 11 tammikuun, 2017 - 16:37

Hei Elina,

Huippua! Aasia on meidänkin ihan all time favourite. Nyt alkaa vahvasti näyttämään, että tämä Japanin matka ei jää meidänkään tämän vuoden viimeiseksi Aasian matkaksi. Jip! T. travel addictit 😉

Reply
Ellada 10 tammikuun, 2017 - 12:32

On teillä kyllä ollut mahtava vuosi! Itse unelmoin matkasta Kreikkaan perheen kanssa, mutta odottelen vielä matkamessutarjouksia ennen lopullista päätöstä kohteesta 🙂

Reply
Timo Hirvonen 11 tammikuun, 2017 - 16:35

Cioa Ellada,

Kreikka on valloittava. Ne valkoiseksi kalkitut talot, vanhat miehet polttamassa piippua penkeillä ja se aurinko. Ah.

Ja todellakin on ollut aivan mieletön unelmien vuosi. Meidän elämä ei tosiaankaan ole ollut ihan näin vauhdikasta aiemmin, vaikka paljon ollaankin matkusteltu. Pari vuotta sitten saatiin herätys siitä, että unelmat on tehty toteuttaviksi ja aloimme viemään niitä määrätietoisesti kohti todellisuutta. Nyt vain tämä reissukuume ottaa suurempaa otetta meissä…

Kannattaa muuten katsoa tulevia messuhintoja ja Kreikan tarjouksia TUIn kautta. Heillä on messuilla iso edustus. Finskillä on myös hyvät Messutarjoukset käynnissä nyt jo etukäteen Plus-matkalaisille. Kannattaa myös tsekata http://www.matka.messukeskus.com mitä eri ohjelmia siellä on tarjolla. Löydät varmasti loistomatkan hyvään hintaan tavalla tai toisella 🙂

Reply
mimmi77 10 tammikuun, 2017 - 21:52

Lappiin/pohjoiseen esim. Kuusamoon tai saaristoon

Reply
Timo Hirvonen 11 tammikuun, 2017 - 16:27

Moi Mimmi77,

Ihania suunnitelmia <3 Meillä taitaa olla aika tavalla samat unelmat 😉

Aurinkoa Japanista!

Reply
Ulla K 11 tammikuun, 2017 - 23:43

Onpa mielenkiintoista lukea matkoistanne.Oma haave matkustaa tänä keväänä Kreetalle.
Ulla K

Reply
Timo Hirvonen 12 tammikuun, 2017 - 04:10

Moikka Ulla,

Kreetalla on paljon historiaa – hieno kohde yhdistää kulttuuri, hyvä ruoka ja rantaloma. Matkamessuilta voisi löytyä hyviä tarjouksia Kreetallekin 😉

Reply
Ode 12 tammikuun, 2017 - 17:51

Suunnitelmissa Japani. Uusia ulottovuuksia reissuun tuo perheen pienin, joka on matkan aikaan 9 kuukautta. Mistä löytyy vaipat, piltit ja muut sörsselit, mahtuuko rattailla Tokioon?

Reply
Timo Hirvonen 13 tammikuun, 2017 - 03:20

Moi Ode,

Japani on kyllä ihan huikea. Tänne kannattaa todellakin tulla 🙂 9kk ikäisen kanssa pärjää Japanissa oikein hyvin. Kaikki on siistiä ja toimivaa. Suurimmista kaupungeista löytyy ne samat Pamperssit kuin meilläkin. Täällä on myös lapsille laajempi valikoima käteviä, juoksevia smoothieta pusseissa sekä pelkkänä hedelmä- että ruokaversioina. Ne ovat tosi hyviä on-the-go. Nyt en ole huomannut onko ihan perinteisiä ruokia purkkeina, mutta omia vastaavia versioita on varmasti. Se, mitä kannattaa ottaa mukaan on vauvapuuro. Täältä en vastaavia ole bongannut. Sitten on ainakin aamu- ja iltapala valmiina.

Ravintoloista voi tilata oman ”lasten annoksen” eli esim. pehmeää riisiä ja kanaa tai nuudelia, jotka voi muussata ihan pieneksi itse. Kaupoista ja kojuista löytyy hyvin hedelmiä.

Rattaiden kanssa pärjää hyvin. Lapsista pidetään täällä kovasti ja lapsiperheille annetaan tilaa. Tokiossa emme ole käyneet, mutta olettaisin, että sielläkin pärjää hyvin, kun välttää pahimmat ruuhka-ajat ja -paikat. Kantoreppu kannattaa kuitenkin ottaa mukaan. Kärryistä kapoiset kärryt ovat paremmat kuin vaunut.

Ihanaa reissua Japaniin! xoxoxo

Reply
Noora 13 tammikuun, 2017 - 16:47

Tämän vuoden reissu-unelmani on Etelä-Amerikka! 🙂

Reply
Timo Hirvonen 15 tammikuun, 2017 - 10:32

Hei Noora,

Etelä-Amerikka on niin erilainen kuin muut maailmankolkat. Meillä toiveissa olisi päästä Argentiinaan, Costa Ricaan ja Meksikoon. Ah, niin monta ihanaa paikkaa sielläkin.

Reply
Mirka 13 tammikuun, 2017 - 18:51

Tuleva unelmakohde olisi Vietnami. Olisi hienoa päristellä mopolla menemään pitkin maaseutua.

Reply
Timo Hirvonen 15 tammikuun, 2017 - 10:30

Moikka Mirka,

Vietnam on meilläkin tänä vuonna toivelistalla. Katsotaan, josko onnistuisi (thumbs up) 🙂

Reply
Mariamaria 14 tammikuun, 2017 - 23:27

Japanista olen haaveillut kauan, jokohan se tänä vuonna toteutuisi

Reply
Timo Hirvonen 15 tammikuun, 2017 - 10:29

Moikka Mariamaria,

Japanista kannattaa haaveilla -erityisesti kirsikankukkien aikaan! Finskillä on matkamessuilla hyviä tarjouksia suorille lennoille Osakaan ja Nagoyaan 579€. Tokio oli vähän kalliimpi, mutta Shinkansen-luotijunalla pääsee näistä edellisistä kaupungeista alle parissa tunnissa Tokioon. Qatar Airlinesilla lennot Japaniin ovat muutama sata edullisemmin Dohan kautta.

Reply
Arle 15 tammikuun, 2017 - 00:10

Tän vuoden haaveissa ois matka Norjaan ja Ranskaan

Reply
Timo Hirvonen 15 tammikuun, 2017 - 10:24

Moikka Arle,

Ranska on meidän Euroopan suuri rakkaus. Norjasta taas alkoi rakkautemme <3 Onnea arvontaan! Lapset toimivat onnettarina!

Reply
Susanna 15 tammikuun, 2017 - 08:25

Tälle vuodelle olisi suunnitelmissa tehdä reissu Prahaan, Berliiniin sekä Espanjaan. Suunnitelmathan voi toki imuuttua jos matkamessuilta saisi jotain uusia ideoita.

Reply
Timo Hirvonen 15 tammikuun, 2017 - 10:23

Moikka Susanna,

Matkamessuilta saa varmasti uusia ideoita. Berliini, Praha ja Espanja kuulostavat tosi hyviltä kohteilta 🙂

Reply
Salla 15 tammikuun, 2017 - 10:02

Pitkäaikainen reissu-unelma toteutuu tänä vuonna Japanissa puolitoistavuotiaan kanssa. Kiva lukea teidän Japanin kokemuksista!

Reply
Samsam 15 tammikuun, 2017 - 17:01

Tänä vuonna en opiskelujen takia kovin pitkälle reissulle pääse, mutta haaveissa olisi Kuuba

Reply
Timo Hirvonen 16 tammikuun, 2017 - 18:44

Moi Samsam
Kuuba on ihana. Digattiin erityisesti relasta menosta 🙂

Reply
Malaika 15 tammikuun, 2017 - 19:20

Tänä vuonna olen haaveillut pääseväni Barcelonaan. Espanjassa on kyllä muuten tullut käytyä, mutta Barcelona on kokematta

Reply
Timo Hirvonen 16 tammikuun, 2017 - 18:45

Moi Malaika

Barcelona on aina hyvä valinta, kun haluaa sekä kulttuuria, shoppailua ja myös rantaelämää 🙂

Reply
Lauri Heiskanen 15 tammikuun, 2017 - 19:29

Tämän vuoden reissu-unelmiin kuuluu neljä ulkomaanmatkaa. Kohteet ovat vielä vähän hakusessa, mutta Malesia, Seychellit, Australia ja Uusi-Seelanti ovat tällä hetkellä listan kärkipäässä.

Reply
Timo Hirvonen 16 tammikuun, 2017 - 18:47

Moi Lauri,

Sulla on kyllä sellainen unelmalista, että voisin ottaa tuon itsekin anytime. Huikeaa, jos yksikin noista onnistuisi.

Reply
KCP 15 tammikuun, 2017 - 19:48

Suunnitelmissa Espanjan reissu… ehkä sitä ennättäis jonnekin muuallekin

Reply
Timo Hirvonen 16 tammikuun, 2017 - 18:48

Moikka KCP,
Espanja on luottokohde. Meidän suosikit näistä ovat Madrid, Barcelona ja etelän pienet surffimestat.

Reply
Salamanteri 15 tammikuun, 2017 - 23:16

Tämän vuoden, tai oikeastaan jo pidemmän ajan haave on ollut Kiina. Aika laaja alue 🙂 Kiinan muurin haluaisin ainakin nähdä

Reply
Timo Hirvonen 16 tammikuun, 2017 - 18:50

Hei Salamanteri,
Kiina kiehtoo meitä myös. Kiinan muurilla voisi käydä juoksemassa 🙂

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.