Home EurooppaKroatia Kirjeitä Kroatiasta – ajatuksia arjesta ja lomasta

Kirjeitä Kroatiasta – ajatuksia arjesta ja lomasta

by Heini Hirvonen
Kirjeitä Kroatiasta
Tarinoiden taival:FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Rakastan arkielämääni, mutta vielä enemmän rakastan matkustamista. Kirjeitä Kroatiasta jatkuu kesälomakuulumisilla ja pohdinnalla arjesta ja loman merkityksestä.


Zitna-Beach

Kesäloma on uusiutumisen aikaa. Silloin ei suoriteta mitään – ei edes matkustamista. Parhaat päätökset syntyvät ajattelun vapaudesta.

Lomalla täytyy olla aikaa omille ajatuksille ja kaikenlaisille tunteille. Silloin ajatukset palaavat perimmäisiin kysymyksiin: minkälaista elämää haluan viettää? Mitä onni minulle merkitsee? Viihdynkö arjessani?

Suuret päätökset liikahtavat silloin, kun on enemmän aikaa itselle ja omille pohdinnoille. Arjen tempo on hemmetin kuluttavaa, vaikka kuka mitä sanoisi. Siksi väitän, että parhaat päätökset syntyvät kesäloman aiheuttamassa tyhjiössä eli ajattelun vapaudesta.

20170706-051617-CR

Oletko puhuja vai tekijä?

Olen kirjoittanut aiemmin no niin –ihmisistä. Kesäloman kunniaksi haluaisin kertoa kahdesta toisenlaisesta ihmistyypistä eli niistä, jotka tekevät ja niistä, jotka puhuvat tekevänsä. Jälkimmäiset uskovat puheisiinsa, mutta jotenkin ne naulat vaan tuppaavat jäämään lyömättä tai uudet työpaikat hankkimatta.

Kerran istuin kaksisuuntaisen lasin takana seuraamassa kuluttajatutkimusta. Siinä eräältä rouvalta kysyttiin hänen hyvästä päivästään ja siitä, mitä hyvä suoritus hänelle merkitsee sekä työssä että vapaa-ajalla. Rouva vastasi, että hänelle riittää ”sellaset apaut 80%” ja hörppäsi kolmannen Pepsi Maxin kitusiinsa. En vieläkään tiedä, onko hän maailman onnellisin ihminen vai pahemman luokan alisuorittaja. Sen olen kuitenkin oppinut, että oma paras riittää, vaikka se muille merkitsisi ihan mitä vain yli tai alle sadan. Tärkeintä on, että itse on tyytyväinen.

20170709-120232-CR

20170709-124412-CR

Mitä olemme tehneet kesälomalla?

Lapsille kesäloma on sama asia kuin tauoton uiminen ja jäätelö. Juttelen aina tyttöjen kanssa iltaisin sylikkäin siitä, mitä päivällä on tapahtunut ja mikä on ollut parasta. Pieninä kainaloisina tytöt kertovat elämänviisauksia.

Emmasta kesälomalla parasta on lämpö. Se oli hyvä muistutus siitä, että lapsetkin tarvitsevat aurinkoa, valoa ja lämpöä. Lämpö mahdollistaa monta lomalle tärkeää asiaa. Pelkkä aurinko ei riitä vaan tarvitaan auringon tuomaa lämpöä.

Nautin lomalla eniten hitaista aamuhetkistä: useammasta kupista kahvia, Hesarista ja siitä, että varpaita saa venytellä aurinkotuolissa rauhassa itään ja länteen. Dubrovikin ja Korculan jälkeen matka jatkuu Splitiin ja Trogiriin. Tataa, hyvää lomaa kaikille!

20170708-081051-CR

You may also like

1 comment

Tarinoiden taival • Reissuvuosi 2017 - merkitykselliset hetket 1 tammikuun, 2018 - 19:30

[…] säästövinkit Kirjeitä Kroatiasta – Ajatuksia arjesta ja lomasta Pikaopas – Krka vesiputoukset Idyllinen Trogir – päiväretki Splitistä Korcula […]

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.