Home Eurooppa Meillä on uutisia: Rivieran asunto on nyt totta!

Meillä on uutisia: Rivieran asunto on nyt totta!

by Timo Hirvonen
Tarinoiden taival:FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Mitäpä sitä kiertelemään: Rivieran asunto on nyt totta! Olemme ostaneet Ranskasta kodin! Unelmilla on tapana järjestyä, kun tarpeeksi ponnistelee niiden eteen.

Rivieran asunto mahdollistaa auringosta nauttimisen

Joka vuosi mietimme aurinkolomaa lasten syysloman ja pahimman pimeyden aikaan. Syksyn tiukka työtahti on kuitenkin aina vienyt voiton ja lomat on säästetty pitkiin irtiottoihin kesäloman tai joululoman yhteyteen. Tämä syksy on siis ollut aivan poikkeuksellinen, koska Ranskan talon etsiminen on mahdollistanut meille kuukausittaiset aurinkobreikit Rivieralla.

Syyskuussa kävimme nauttimassa Cannesin hellekesästä äitini ja Hannan kanssa ja nyt lokakuussa sain viettää laatuaikaa kahdestaan Lauran kanssa. Seuraava matka on varattu kahden viikon päähän marraskuulle puolestaan yhdessä Timon ja Hannan kanssa, jolloin hoidamme asunnon ostamiseen ja paikalliseen asuntolainaan liittyviä paperihommia ja allekirjoituksia. Tiedättehän, Ranska on byrokratian luvattu maa ja näillä näkymin kaiken maailman notaarin vaatimia selvityksiä joudutaan hoitamaan kuukausikaupalla. Nopeimmalla aikataululla pääsemme muuttamaan tammikuussa 2020.

Auringon ja valon näkeminen tekee mielelle ihan käsittämättömän hyvää. Pikapyrähdykset Rivieralle ovat vain vahvistaneet talon hankinnan mielekkyyttä. Syyskuussa Cannesissa oli vielä ihan kesäkuumat ilmat ja nyt lokakuussakin yli parikymmentä astetta ja lähes t-paitakelit. Mainitsinko jo turkoosista merestä ja jokailtaisista henkeäsalpaavista auringonlaskuista?

Auringon ja valon lisäksi parasta toissaviikon matkalla oli ehdottomasti seura. En ole koskaan käynyt Lauran kanssa kahdestaan reissussa. Suosittelen vastaavaa kaikille teini-ikäisten vanhemmille. Matkalla vanhemman ja teini-ikäisen roolit jäivät ainakin meillä kotiin. Sain tutustua ihan uudenlaiseen tyttäreen, jonka kanssa kikattelimme yömyöhällä tuntikausia, halailimme ja pidimme kädestä kiinni tavallista enemmän ja nautiskelimme tyttöjen jutuista aivan kuin tasavertaiset aikuiset ikään. Lasten kasvaminen ei tuntunutkaan enää niin maailmanlopulta, kun tilalle voisikin tulla enemmän tasavertaista ystävyyttä.

20191024-103048-FI

Mikä Ranskan kodissamme on parasta?

Höpinät sikseen. Uskoisin, että kaikkia kiinnostaa, minkälaisen kodin olemme ostaneet vai mitä?

Rivieran asunto sijaitsee Cannesin keskustassa. Löysimme kuin löysimmekin kodin juuri sieltä, mistä etsimme. Itse asiassa koko asunto oli aivan onnenkauppaa, koska se järjestyi superosaavan Legget Immobilier kiinteistövälitysyrityksen suomalaisen myyjän Petri Valon henkilökohtaisilla suhteilla. Olimme valmistautuneet ainakin puolen vuoden tai vuoden etsimiseen.

Asunto ei ehtinyt yleisille markkinoille tai nettiin ennen kuin myyjä hyväksyi ostotarjouksemme useamman päivän hintaneuvotteluiden jälkeen. Odottelu oli muuten tosi kuumottavaa. Nyt kaikki on jo paperilla, joten uskallamme hihkua asiasta. Jessssssssss! Asunto on sen verran hyvä diili, että yleisillä markkinoilla siitä olisi tullut ostajien kesken hintakilpailu ja olisimme saaneet hyvin todennäköisesti siitä syystä heittää sille hyvästit.

Parasta kodissamme on 180 asteen esteetön merinäköala. Etelään avautuvalta merinäköalaparvekkeelta on näkymät tottakai merelle, mutta myös Cannesin vanhaan kaupunkiin ja Esterel-vuoristoon. Plage du Midi -hiekkarannalle on matkaa vain 150 metriä ja kaupungin keskustaan rantaa pitkin noin 1,5 kilometriä. Isompien tyttöjen biitsitouhuja voi vakoilla parvekkeelta huudellen.

Parveke2

20191025-152300-FI

20191025-152336-FI

Miltä Rivieran asunto näyttää?

Merinäköalan ja sijainnin lisäksi asunnossa on pari muutakin supersiistiä juttua! Ensinnäkin asunto sijaitsee läpitalon huoneiston ylimmässä kerroksessa, jossa on yhteensä 4 parveketta. Pohjoispuolen huoneet eli kaksi makuuhuonetta ja keittiö avautuvat pariovilla lasitetulle parvekkeille. Pohjoispuolen huoneista voi nautiskella maisemista vehreille kukkuloille. Postinumero sijoittuu Cannesin keskustan alueelle eikä esimerkiksi La Boccaan tai Le Cannetiin, joiden markkina-arvo on huomattavasti alhaisempi.

Kahden makuuhuoneen, olohuoneen ja keittiön asunto on virallisilta neliöiltään 61m2, mutta parvekkeet mukaan lukien lähes 70m2. Asuntoon kuuluu lisäksi autotalli, varastokellari, pesukone, astianpesukone sekä ilmastointi. Omistajat jättävät myös suurimman osan astioista ja huonekaluista, joita haluamme ottaa vastaan. Onhan kyseessä perikunta, joka asuntoa myy.

Huoneiston sisustus ja väritys on aikamoinen, joten pääsemme ihan alkuvaiheessa laittamaan lattioita ja maalaamaan seiniä ja keittiön kaapinovia sekä huonekaluostoksille. Muita juttuja emme ihan alkuvaiheessa aio lähteä tekemään, vaikka myös vessa ja kylpyhuone ovat hyvin Provencen keltaisia eli suomalaiseen makuun varsin rohkean värikkäitä.

Sellaisia uutisia siis täällä. Kippis – meidän arki upgreidautuu juuri aika tavalla paremmaksi!

Talo

Olkkari

20191024-121622-FI

Vessa

Makkari

Makkari2

20190730-114729-FR

You may also like

9 comments

Raili Halme 9 marraskuun, 2019 - 12:33

Olipas kiva juttu! Asunnon väritys tosiaan a la Provance muttei hassumpi. Bienvenue🌞 Asun jo kolmatta vuotta vakituisesti. Valo ja värit – j’adore! Paljon sitten on, mitä en😂 Tavataan joskus!

Reply
Timo Hirvonen 18 marraskuun, 2019 - 07:04

Hei Raili,
Kiitos ihanasta kommentista! Jostain syystä se ei ollut tullut meille asti kuin vasta nyt. Mutta Provencen värit! Aah.
Tavataan!
-Heini

Reply
Tarinoiden taival • Auringonlaskun Thermes Marins Spa de Cannes 10 marraskuun, 2019 - 22:48

[…] Cannesissa on paljon elämyksiä, kuten tämä tarina Thermes Marins de Cannes -luksuskylpylästä ja Radisson Blue Thalasson sviitistä, joista nautimme Lauran kanssa lokakuisella kolmen päivän onnistuneella asunnonostoreissulla. […]

Reply
Tarinoiden taival • Ranskan asuntokaupat - Mitä meille nyt kuuluu? 16 marraskuun, 2019 - 21:49

[…] Lokakuussa meitä lykästi. Asuntovälittäjämme Petri oli saanut vihiä perikunnan myymästä asunnosta, joka täsmäisi täydellisesti meidän kriteereihin. Hintakin oli huomattavasti markkinoiden keskihintaa edullisempi. Yhtäkkiä asiat lähtivät rullaamaan päätä huimaavalla vauhdilla. Perikunta halusi asunnosta nopeasti eroon ja meidän piti tehdä päätös yhtä vikkelästi. Muussa tapauksessa asunto menisi vapaille markkinoille ja tässä tapauksessa olisi aivan varmaa, että siitä tulisi tarjouskilpailu. Siinä sitten valokuvien, asunnon esittelyvideon ja muutaman paperin perusteella laitoimme ostotarjouksen sisään. Tämä kaikki tapahtui siis ennen kuin olimme edes nähneet asuntoa! […]

Reply
Tarinoiden taival • Ranskan kodin vuokraus ja kuulumisia 1 joulukuun, 2019 - 23:29

[…] Asunnossa on hissi, jolla pääsee myös autotalliin. Meidän on tarkoitus viedä neljä aikuisten pyörää ja muutama lasten pyörä autotalliin, joilla pääsee kätevästi liikkumaan rantabulevardilla ja vaikka lähikyliinkin. Sillä kipaisee äkkiä hakemassa vaikka keskustan Marché de Fourvillesta tuoreet ainekset päivän illalliselle. Valokuvat asunnon kaikista huoneista pääset katsomaan tästä. […]

Reply
Tarinoiden taival • Cannes teinin kanssa - Nähtävyyksiä & Île St Marguerite 29 joulukuun, 2019 - 16:27

[…] Petri nappasi meidät suoraan lentokentältä kyytiin. Pääsimme kurkistamaan tulevaan kotiimme ensimmäistä kertaa. Asunnon harvinaislaatuisuuden takia teimme siis kaupat näkemättä asuntoa etukäteen. Onneksi ei […]

Reply
Tarinoiden taival • Pohdintaa & oppeja vuosikymmenen haalistuessa 31 joulukuun, 2019 - 20:38

[…] kanssa, toisella kerralla kahdestaan Lauran kanssa ja kolmannella kerralla Timon ja Hannan kanssa. Ranskan koti on löytynyt ja kaupat tehty. Toivon mukaan byrokratia ja muu virallinen kuvio onnistuu  […]

Reply
Tarinoiden taival • Vence - lempparikaupunkimme Ranskan Rivieran kukkuloilla 6 tammikuun, 2020 - 19:30

[…] Alpes-Maritimes tarkoitttaa hallintoaluetta, joka sijaitsee etelä-Ranskassa Italian rajalta rantaa eli Côte d’Azurea pitkin takana siintäville kukkuloille. Koko alueella asuu noin 1,8 miljoonaa ihmistä ja määrä moninkertaistuu turistisesonkina. Vence, Nizza, Cannes, Grasse ja Antibes kuuluvat esimerkiksi tähän alueeseen, jonka pääkaupunki on Nizza. Alpes-Maritimesin alueella asuvia ihmisiä kutsutaan nimellä maralpins tai maralpines. Alpes-Maritimesin alueella pääsee saman päivän aikana sekä laskettelmaan että ottamaan aurinkoa rannalle. Tämä oli myös yksi syy sille, että valitsimme juurikin Ranskan Rivieran toiseksi kodiksemme. […]

Reply
Tarinoiden taival • Roadtrip korona-Euroopan läpi-vastuullistako? Finnlines 2 elokuun, 2020 - 20:15

[…] matkustamiseen on tietysti toinen kotimme Ranskan Cannesissa. Ostoprosessi on hiponut ennätyksiä jopa Ranskan mittapuulla. Myyjät hyväksyivät […]

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.