Home Eurooppa Mougins on très chic – Glamping, gastronomia ja taide

Mougins on très chic – Glamping, gastronomia ja taide

by Timo Hirvonen
Mougins
Tarinoiden taival:FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Mougins tarjoaa chic elämyksiä: glampingiä, Michelin tähditettyjä ravintoloita, taidetta ja festivaaleja.

Käväisimme Timon ja Hannan kanssa marraskuussa hurmaavassa Mougins’n pikku kylässä. Jopa syys-talvella mandariinipuut notkuivat hedelmiä. Muita turisteja ei kylässä näkynyt ja turisti-infokin oli kiinni. Viileästä ilmasta ja kesän kukkaloiston puuttumisesta huolimatta kaikkialla oli kaunista. Päätimme palata tänne pian uudelleen ja tein oman listan must-nähtävyyksistä. Kumpikohan ehtii kokeilemaan niitä ensin? Sinä vai minä?

Mougins

Picture: Tourisme Officiel de Mougins

Mougins

Keskiaikainen linnoituskaupunki Mougins sijaitsee Ranskan Rivieralla vartin ajomatkan päässä sekä Cannesista että Grassesta. Mougins on kulturelli ja chic päiväkohde, kun mielii nähdä muutakin kuin azurinsinistä merta. Mougins on erityisen kuuluisa taiteesta ja gastronomiasta. Näinkin pienestä kylästä löytyy maailmankuulujen taiteilijoiden töitä ja Michelin tähden ansainneita ravintoloita.

Cannes on jo vuosia houkutellut silmäätekeviä rannoilleen ja osansa vierailuista on saanut myös Mougins. Täällä ovat asuneet mm. muotisuunnittelija Christian Dior, taiteilijat Edith Piaf, Pablo Picasso ja Jean Cocteau sekä muuan Napoléon.

Kotilon muotoon rakennetun keskusta on pieni ja sieltä löytyy mm. ruokatori, posti, turisti-info sekä monet ravintolat ja taidegalleriat. Mougins’n keskustaa ympäröi vehreät metsät, kuten Valmasque.

Kirkot ovat kauniita ja kertovat historiasta enemmän kuin ulkoseinät. Käy kurkistamassa vaikkapa seuraavat kirkot ja kappelit: L’Eglise St Jacques le Majeur, Chapelle Notre-Dame de Vie ja Chapelle St Barthélémy. Toinen hauska tapa viettää aikaa Mougins’ssä on spottailla kymmeniä suihkulähteitä ja vesialtaita.

Kaupungissa asustaa paljon ulkomaalaisia expatteja, jotka työskentelevät lähellä sijaitsevassa Sophia Antinpoliksen tekkialueella, jota kutsutaan Ranskan Silicon Valley’ksi. Mougins on kuuluisa useista kansainvälisistä eliittikouluista.

20191114-105834-FR

20191114-111251-FR

20191114-112137-FR

20191114-110454-FR

Glamping, kylpylät ja golf

Mougins tarjoaa taiteen ja fiinin ruoan lisäksi myös muita elämyksiä. Jos meillä ei olisi taloa Cannesissa, aikoisin ehdottomasti yöpyä Mougins’n lähellä sijaitsevassa glamour + camping eli clamping kohteessa nimeltä Gypsy Caravan. Yksi yö maksaa noin 250€ ja sinne mahtuu yöpymään kolme henkeä. Ehkäpä me Timon kanssa joskus kokeilemme tätä kahdestaan, you never know. Halusin kuitenkin kertoa tästä teille. Lisää voi lukea tästä Helene in Between -matkablogista.

Mougins

Picture: Glampinghub.com

Mougins

Picture: Glampinghub.com

Mougins

Picture: Glampinghub.com

Mougins

Picture: Glampinghub.com

Mougins houstaa kahta golf-kenttää: Golf Country Club Cannes-Mougins’a, joka on muuten Cannes Open -kisan kotikenttä, sekä eksklusiivista Royal Mougins Golf & Resort’ia.  Jälkimmäisessä on upea Royal Mougins spa 1800-luvulta. Tänne aion todellakin joku päivä tulla ihan näkymien ja spa-kokemuksen takia.

Mougins

Picture: Royal Mougins Spa

Mougins

Picture: Royal Mougins Spa

Mougins

Picture: Royal Mougins Spa

Taide-elämykset

Kaupungista löytyy ainakin neljäkymmentä taidegalleriaa ja ateljeeta. Kaupungin sivuilta löytyy hyvä lista ja esittelyt taiteilijoista, joten kannattaa suunnitella jo etukäteen, mitä haluaa nähdä. Mougins’n kuuluisimmasta museosta Musée d’Art Classique’sta (MACM) löytyy satoja töitä tuhansien vuosien ajalta. Vanhimmat taideaarteet ovat Egyptistä, Kreikasta ja Roomasta. Itseäni kiehtoo erityisesti seuraavien taitelijoiden työt: Picasso, Matisse, Cézanne, Degas, Dalí, Derain ja Rubens.

20191114-110344-FR

20191114-110100-FR

Herkuttelua

Mougins on kuuluisa hyvästä ruoasta ja erityisesti fine dining’sta. Vanhassa kaupungissa järjestetään vuosittain kansainväliset gastronomiafestivaalit kesäkuun alussa, tänä vuonna 6.-7.6.2020. Festivaalia kutsutaan myös nimellä Les Etoiles de Mougins.

Yksi kuuluisimmista ravintoloista Mougins’ssa on Michelin tähditetty Le Candille, jonne voi varata pöydän vaikkei viiden tähden Le Mas Candille -hotellissa asustaisikaan. Hotellissa on muuten valtavan kaunis infinity pool. Muita hyviä ravintoloita ovat L’Amandier, Le Petit Fouet sekä La Cave de Mougins.  L’Amandier tarjoaa muuten klassikko cocktailia ”Piscine”, joka on shampanjaa jäillä ja mansikoilla. Ehkä sitä voisi joskus kokeilla, vaikka shampanja ei jäästä pidäkään.

20191114-110906-FR

20191114-110434-FR

20191114-111114-FR

20191114-112154-FR

You may also like

1 comment

Tarinoiden taival • Ranskan vaikuttavimmat nähtävyydet aluettain -Osa 1 30 huhtikuun, 2021 - 08:48

[…] lisää Ranskan Rivierasta alla olevista postauksista. Mougins Vence Ranskan Rivieran x9 ihaninta kaupunkia Cannes St Tropez […]

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.