Home Eurooppa Ranskan kodin vuokraus ja kuulumisia

Ranskan kodin vuokraus ja kuulumisia

by Timo Hirvonen
Ranskan kodin vuokraus
Tarinoiden taival:FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Te kysyitte: ”Milloin Ranskan kotia saa vuokrata ja millä ehdoilla?” Me vastasimme näihin ja moniin muihin kysymyksiin tässä postauksessa.

20191115-110453-FR

Milloin aloitatte vuokraamaan Cannesin asuntoa muille?

Voi kuulkaa ystäväiset. Asuntokauppojen aikataulu on täysin Ranskan virkamiesten käsissä ja ne kätöset ovat siitä verkkaisemmasta päästä. Tällä hetkellä odottelemme oman notaarimme soittoa ja viimeisiä muotoiluja esisopimukseen.

Tämä tapahtuu TOIVON mukaan ensi viikolla. Tästä lähtee sitten juoksemaan kahden kuukauden lainhuudatusaika, koska olemme kauppoja nopeuttaaksemme tehneet ostosopimuksen virallisesti Leggett kiinteistövälitysfirman kanssa. Mikäli esisopimus saadaan allekirjoitettua ensi viikolla, pääsemme tekemään virallista sopimusta ja sitä myöden muuttamaan helmikuun puolivälissä. Näppäräähän se olisi, kun on ne lennotkin varattu sinne lasten hiihtoloman aikaan…

Ranskan kodin vuokraus on avoin siis heti viikon 8 jälkeen muille, jos tähdet ovat kohdillaan ja notaarit tällä planeetalla tekemässä hommiansa.

20191116-081619-FR

20190918-175955-FR

20191115-111649-FR

Mitä lennot ja siirtyminen Nizzaan maksavat?

Norwegianin suorat lennot Nizzaan maksavat keskimäärin 69€/suunta. Lippuhinnat riippuvat toki ajankohdasta. Norskilla näyttää ainakin vielä tähän aikaan olevan lentoja 49€-99€ suuntaansa lähes joka viikko, jos lähtö- ja paluupäivät voivat olla keskellä viikkoa.

Koulujen loma-ajat, pääsiäiset ja kesäkuu näyttävät olevan jo lippuhintojen osalta nousussa. Useimmiten ihmiset ruukaavat aloittaa kevään ja kesän reissujen suunnittelun joulun aikohin, jolloin halvimmat hintaluokat tulevat pian täyteen.

Nizzan lentokentältä on Cannesiin 15 kilometriä eli autolla sen hurauttaa motaria pitkin parissakymmenessä minuutissa. Lentokentällä ja moottoritiellä täytyy maksaa tullista muutamia euroja. Auton saa halvimmillaan 20€/päivä, mikä on perheelliselle selkeästi halvin vaihtoehto. Meidän asuntoon kuuluu autotalli, joten parkista ei tarvitse maksaa erikseen eikä mahdollisista kolhuista tarvitse huolehtia.

Bussi maksaa 15€ suunta tai meno-paluu 33€. Juna maksaa alle 5€, mutta asemalle täytyy erikseen siirtyä Nizzan terminaalista ratikalla tai taksilla. Bussiin pääsee suoraan lentokentältä. Sekä bussi että juna saapuvat Cannesin junaterminaaliin, josta voi hypätä paikallisbussiin tai kävellä noin 1,5-2 kilometriä rantaa pitkin talolle.

20190712-204230-FR

20190720-142154-GB

Mitä asuntoon kuuluu?

Asunto on lasitetut parvekkeet huomioiden noin 70m2 ja sinne mahtuu mukavasti 6 aikuista ja lapsia patjoille. Eri asia on se, haluaako nukkua lasten kanssa samassa huoneessa vai ei…Meillä a-luokan set up tullee olemaan se, että kaikki lapset nukkuvat yhdessä huoneessa, isovanhemmat toisessa ja me olohuoneessa. Asunnossa on kaksi makuuhuonetta parvekkeella, vuodesohva olohuoneessa ja erillinen keittiö, vessa ja kylpyhuone. Makuuhuoneen parvekkeelta on merinäköalat ja rannalle hilpaisee vain sen 100 metriä. Cannesin keskustaan matkaa kertyy noin 1,5 kilometriä rantaa pitkin.

Asunnon jokaisessa huoneessa on ilmastointi ja lämmitys. Makuuhuoneissa on kaksinkertaiset ikkunat. Keittiö on puolestaan hyvin varusteltu sisältäen myös pesukoneen, mikron ja astianpesukoneen sekä jääkaapin lisäksi myös ison pakastimen.

Asunnossa on hissi, jolla pääsee myös autotalliin. Meidän on tarkoitus viedä neljä aikuisten ja muutama lasten pyörä autotalliin, joilla pääsee kätevästi liikkumaan rantabulevardilla ja vaikka lähikyliinkin. Pyörällä kipaisee äkkiä hakemassa vaikka keskustan Marché de Fourvillesta tuoreet ainekset päivän illalliselle. Aamucroissutja patongit saa haettua tietysti läheltä. Valokuvia asunnon kaikista huoneista pääset katsomaan tästä.

20191115-163458-FR

20190713-082201-FR

Ranskan kodin vuokraus: mitä se maksaa?

Aiomme tehdä pientä pintaremppaa. Toisin sanoen asunto ei tule näyttämään samalta kuin nykyisissä valokuvissa. Ainakin maalaamme seinät ja fiksaamme lattian yhtenäiseksi sekä käymme ostamassa viihtyisät huonekalut.

Vastaavien asuntojen hinta merinäköalalla, samalla sijainnilla ja kauniilla sisustuksella pyörii Airbnb:ssä noin 200€/yö, jota mekin olemme pohtineet. Ihan lopullista hintaa emme kuitenkaan ole vielä päättäneet, mutta viikkovuokra huitelee varmaan tosiaan siellä 1 400€ tienoilla. Ystäville ja tutuille on voimassa erityisale eli olkaa suoraan yhteydessä, mikäli asunto kiinnostaa.

Asunnolta pääsee suoraan patikoimaan lähikukkulan ulkoilualueelle ja lähellä on paljon muitakin kivoja kävelyreittejä. Sitä paitsi on todella hauskaa, että Côte d’Azur mahdollistaa samaan aikaan rantaloman että laskettelun. 50-100 kilometrin säteellä on paljon laskettelurinteitä. Uimaan ja laskemaan saman päivän aikana? Se on vielä itselläkin kokematta!

20191115-112755-FR

20190719-182746-GB

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.