Home EurooppaRanska Roadtrip Ranskan maaseudulla

Roadtrip Ranskan maaseudulla

by Timo Hirvonen
Roadtrip Ranskan
Tarinoiden taival:FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Kiertelemme kesälomalla kolme viikkoa Ranskan maaseudulla Champagnen, Bordeux’n ja Loiren laakson huikeista nähtävyyksistä nauttien. Tule mukaan!

20180721-165325-FR

Ranska on perheemme suosikkimaa, mutta erityisesti se kuvaa omaa sielunmaisemaani. Viettäisin täällä heti puolet vuodesta, jos se vaan sopisi nykyiseen elämäntilanteeseemme. Onneksi pahimpaan nälkään voi aina matkustaa.

20180721-170158-FR

Roadtrip Ranskan maaseudulla – reitti

Vietämme koko kolmen viikon kesäloman Ranskassa. Tai no itsehän otin jo viikon varaslähdön pyöräilemällä Team Rynkebyn mukana Travemündesta Pariisiin.

Ranskan road-trippimme on jakautunut karkeasti kolmeen osaan: viikko Champagnessa, viikko Bordeaux:ssa ja viikko Loiren laaksossa. Näihin paikkoihin kannattaa tulla, vaikkei viinimatkailu erityisemmin kiinnostaisikaan, koska alueet ovat keskenään hyvin erilaiset ja uudenlaista nähtävää riittää.

PäivätKaupungit joissa kävimme
1 pvPariisi Saapuminen
3 pvReims, Champagne – viinitilavierailult
3 pvÉpernay, Champagne – viinitilavierailut
1 pvChâteau Ermenonville – Lauran ja isovanhempien haku Pariisista
1 pvSt George Matkastoppi – Chenonceaun linna Loiren laaksossa
7 pvSt Palais sur mer -Rantaloma, viinitilavierailut Bordeux ja Cognac
7 pvAvrilé-les-Ponceaux -Loiren laakson viinitilavierailut ja linnat
1 pvPariisi Lähtö kotiin
24 pv Yhteensä

Ilta Pariisissa

Perheenä vietimme ensimmäisen illan Pariisissa yhdessä muiden teamrynkebyläisten kanssa pyöräilyurakan jälkeen ja juhlimme maaliin saapumistamme. Illallista söimme Montmartren tunnelmallisessa belle epoque -ravintolassa La Cremaillere:ssa, joka on perustettu tasan vuonna 1900. Ruoka ravintolassa oli ihan ok, mutta tänne kannattaa tulla erityisesti tunnelman ja sisustuksen sekä kauniin sisäpihan vuoksi. Ravintolan vieressä valkoisenaan hohtava Sacre Coerin kirkko on yksi maan kauneimmista ja sen portailta aukeaa huikaisevan kauniit näkymät yli Pariisin.

Team Rynkeby

Vihdoin yhdessä viikon tauon jälkeen.

20040408-123712-FR

Pariisissa sijaitseva Sacre Coerin kirkko on valtavan kaunis.

Champagne

Tytöt ovat tottuneita viinitiloilla kävijöitä. Aikuisten muutaman tunnin visiitti viinikellareissa lunastetaan uimisella, piirretyillä, herkuilla ja leikkipuistoilla.

Champagnessa vietimme viikon, joista kolme päivää Reimsin kaupungissa, kolme päivää Épernayssa sekä yhden päivän Château d’Ermenovillessä matkalla Pariisin lentokentälle hakemaan Lauraa ja isovanhempia lentokentältä. Kirjoitan vielä erikseen näistä kaupungeista nähtävyys-, hotelli-, ravintola- ja viinitilavinkit.

Aika riitti hyvin Champagnen alueella kiertelyyn. Vierailimme sekä suuremmilla että pienemmillä tiloilla. Vierailut kannattaa varata etukäteen, koska suosituimmat tilavierailut menevät nopeasti täyteen kesän sesonkiaikana.
Suosikkimme shampanjatiloista olivat Billecart-Salmon ja Paul-Etinne Saint Germain, joiden shampanjat ovat erittäin hienostuneita ja laadukkaita. Molemmat vierailut olivat myös sisällöllisesti antoisia.

Kävimme kahdella vanhimmalla ja samalla myös suurimmilla shampanjavalmistajilla eli Pommerylla ja Möet & Chandonilla, joista jälkimmäisellä voi maistella myös Dom Perignonia. Näiden valmistajien ehdoton etu on vaiherikas historia jo 1700-luvulta ja kymmenien kilometrien pituiset viinikellarit.

Edullisia ja hyviä perushampanjoita olivat puolestaan Canard-Duchéne ja Château de Boursault, jotka sattuivat sijaitsemaan näppärästi matkamme ja muiden nähtävyyksien varrella.

Vajaa viikko Champagnessa riitti mainiosti ja mukaan tarttui vajaa reilu kolme laatikollista shampanjaa, joista osa päätyy säilytykseen ja osa syksyn juhlia varten. Shampanjakuplista siirryimme yhdeksi yöksi Château d’Ermenovilleen, joka tosiaan sijaitsee näppärästi puolen tunnin ajomatkan päässä Pariisin Roissy-lentokentältä.

20180708-141907-FR

Reimsin katedraali oli valtavan kaunis.

20180714-094807-FR

Épernay ja Paul-Etienne Saint Germaine -shampanjoiden tasting oli yksi Épernayn kohokohdistamme.

20180712-112910-FR

Château de Boursaultin linnalla on oma shampanja.

St Palais sur mer

Pariisista ajelimme St Georgen kaupunkiin katsomaan Chenonceaun linnaa, joka on rakennettu Chér-joen yläpuolelle. Linnassa on myös upeat puutarhat ja romanttinen pensaslabyrintti. Chenonceausta jatkoimme matkaa kohti St Palais sur mer -nimistä kaupunkia Atlantin rannalle Nantesin ja Biarritzin puoliväliin, jossa vietimme viikon verran.

Sää on Atlantin rannalla alati muuttuva. Viikkomme aikana lämpötila kipusi päivisin 25 – 30 asteeseen, mutta välillä piti pukea ihan villatakkia päälle ja taas vähän ajan päästä heittää bikinisille. Saimme aurinkoa, puolipilvistä, tuulista ja polttavan kuumaa vuorotellen.

Näin heinäkuun puolivälissä ranskalaiset olivat löytäneet tiensä rantakaupunkeihin. Muunmaalaisia turisteja emme juurikaan nähneet, koska alueelle ei järjestetä pakettimatkoja eikä lähistöllä ole suuria lentokenttiä. Turistittomuus sopi meille vallan mainiosti.

Viikon aikana kävimme seuraavissa kaupungeissa:

20180715-131929-FR

St George tarjosi meille yöpymisen ja pulahduksen uima-altaaseen matkalla Champagnesta Bordeauxiin.

20180716-090113-FR

Château de Chenonceau levittyy Chér-joen yli.

20180717-080439-FR

Palais sur Mer on rantakaupunki, josta löytyy lapsille ranskalaiseen tyyliin monia karuselleja.

20180718-095815-FR

Château de Cognac eli Baron Otardin konjakkitalon kierros oli näkemisen arvoinen. Kalleimmat ostettavat konjakit maksavat tuhansia euroja.

20180721-165150-FR

Saint-Émilionista löytyy Ranskan arvokkaimpia punaviinitiloja.

20180721-144221-FR

Château de Cantenac on Saint-Èmilionin crand cru alueen neljännen sukupolven viinintekijä.

20180719-161626-FR

Rouan on kuuluisa rantakadun kauniista kartanoistaan.

20180719-174124-FR

Taiteilijat ja putiikinpitäjät ovat vallanneet Talmontin keskiaikaisen kaupungin.

20180722-214344-FR

Palmyren ranta on kilometrien pituinen ja sen rantakatu on täynnä tunnelmallisia ravintoloita.

20180720-083355-FR

Île d’Orissa on kalastaja- ja osterikaupunki, jossa riittää rantoja ja historiaa.

Loiren laakso

Bordeaux:n alueelta ajelimme 250km Loiren laaksoon kaupunkiin nimeltä Avrillé-les-Ponceaux, joka on pienen pieni kyläpahanen. Syitä sijainnille on kaksi: ensinnäkin Loiren laakso on täynnä kauniita linnoja ja toisekseen se sijaitsee puolivälimatkassa Pariisiin. Saavuimme tänne eilen ja tarkoituksena on tsekkailla ainakin Chambordin linna, joka on yksi suosikeistani sekä monta pienempää. Loiren laaksossa on nimittäin kymmeniä ja taas kymmeniä linnoja, joten aika kulunee täällä rattoisasti.

Talomme Gîte la Motte täällä Loiressa on todella herttainen. Pihapiiri on vehreä ja joka puolella kasvaa jos jonkinlaista ruusua, hedelmäpuuta ja laventelia. Omistajapariskunta Mathieu ja Mathilde Bois Bellesort ovat äärimmäisen vieraanvaraisia ja meitä odotti omassa talossamme kuohuviiniä, antipasto-lajitelma juustoja ja kinkkuja, jugurttia, leipää ja mehua.

Talomme on 1300-luvulta, mutta se on täysin restauroitu ja soman ranskalaisesti sisustettu. Emme voisi toivoa ihanampaa paikkaa. Vuorokausihinta täällä on 128€ ja taloon mahtuu ainakin kahdeksan henkeä nukkumaan ja elelemään rattoisasti.

Emme ole muuten kertoneet pariskunnalle olevamme matkabloggaajia, joten olkoon tämä postaus kiitos heidän vieraanvaraisuudestaan. Talo löytyy mm. Booking.com:sta ja yhteyttä voi ottaa myös suoraan bellessort.mathilde@gmail.com

20180723-153143-FR

Ihana, ihana talomme Avrilé-Les-Ponceauxin kylässä.

20110709-112534-FR

Château de Chambordissa kävimme viimeksi kahdeksan vuotta sitten. Tytöt olivat aika paljon pikkuisempia tuolloin.

20180720-172420-FR

Terveisiä Ranskasta! Vielä on viikko täällä lomaa jäljellä! Jessss!

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.