Home Eurooppa Talo Ranskasta – This is our happy place

Talo Ranskasta – This is our happy place

by Timo Hirvonen
Talo Ranskasta
Tarinoiden taival:FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Ranska on aina tuntunut kuin toiselta kodilta. Niin moni asia tekee meidät siellä suunnattoman onnellisiksi. Tänä kesänä kotimatka Rivieralta ei tuntunut enää haikealta.

Kesäloman aikana ehtii miettiä elämää – mitä siltä haluaa ja mitä ei. Viimeisen neljän vuoden aikana on tapahtunut paljon isoja hyviä juttuja, kuten Hannan syntymä ja ikimuistoinen maailmanympärimatka.

Vastapainoksi elämä on vienyt synkemmälle vesille. Usko elämään oli katkolla, kun syöpä katkaisi onnellisen raskauden ja lapsen terveys oli vaakalaudalla. Tiedämme, ettei elämä odota. Siksi jatkamme elämämme rakentamista aktiivisesti kohti asioita, jotka tekevät meidät onnellisiksi. Talo Ranskasta on uusin haaveemme, jonka aiomme toteuttaa syksyllä. Mutta mitä kaikkea tämän päätöksen takana piilee?

20190730-114309-FR

20190730-114729-FR

20190730-114424-FR

20190730-115523-FR

Parempaa arkea ja enemmän aikaa olla yhdessä

Valehtelisin, jos väittäisin, että arki Suomessa talven pitkinä pimeinä kuukausina olisi parasta, mitä tiedän. Ei se ole – parasta arkea siis, mitä tiedän.

Tiedän kokemuksesta, että arkea voi viettää vaikka maailmanympärimatkalla ja kuulustella lapsilta matikanläksyjä Balilla. Se on huomattavasti kivempaa arkea kuin kurahousujen pukeminen uhmaikäiselle keskellä lokakuun pimeyttä.

Parempaa arkea on takuulla talvehtia osa pimeästä ajasta Ranskassa, kuten nyt aiomme tehdä. Alustavasti Ranskan arkea olisi eri kokoonpanoilla luvassa neljäsosa ja Suomen arkea se loppu leijonanosa.

Nyt on kysymys siitä, että arjen voi aina upgreidata paremmaksi. Parhaaseen arkeen kuuluu paljon yhdessäoloa, kiireettömyyttä ja stressittömyyttä. Kuulostaako vähän niin kuin lomalta? Voisiko arki olla jotain loman ja peruskotiarjen välillä?

Matkustaminen ei täytä paremman arjen tarvetta, koska etsimme paikkaa, jossa voimme pysähtyä ja viettää enemmän aikaa yhdessä. Haluamme tavallaan maksimoida lisää aikaa vuorokauteen.

Ajan maksimointi tarkoittaa sitä, että haluamme pitää matkustamiseen liittyvät pakkorutiinit minimissä eli paikkojen vaihtamisen, hotellien buukkaamisen yms. Tavoitteena on viettää arkea kerran kuukaudessa Ranskan Rivieralla, jonne luomme omat etätyö- ja koulurutiinit.

20190730-132353-FR

20190730-134216-FR

20190730-133119-FR

20190727-180426-FR

Aurinko, lämpö ja valo

Auringon, lämmön ja valon merkitystä ei voi liikaa korostaa. Syys- ja talvikuukaudet ilman lunta ovat ainakin Etelä-Suomessa liian pitkiä ja ihan liian rankkoja.

Kaipaan aurinkoa ja lämpöä. Kaipaan valoa ja ulkoilmaa. Kaipaan lenkkeilyä lämmössä ja lounaita terassin auringossa. Haluan enemmän kesää ja aurinkoa elämääni. Haluan, että koko perhe jaksaa paremmin.

20190730-120733-FR

20190730-120740-FR

20190730-120749-FR

Hyvä ruoka ja viini

Etelä-Euroopassa hyvän ja terveellisen ruoan tekeminen on helpompaa kuin kotona. Valikoima on erilainen ja erityisesti tuoreiden raaka-aineiden tarjonta on laaja. Ruoan ja viinien hintataso on huomattavasti edullisempi. Tuoreet raaka-aineet ja valikoimien laajuus ilahduttavat perheemme ruoanlaittajaa ja sitä kautta meitä kaikkia hyvästä ja terveellisestä ruoasta nauttijoita.

Hyvää ruokaa saa myös ravintoloista, mutta niin saa kyllä Suomestakin. Enemmän iloitsemme siis ruoka-ainevalikoimasta, laadusta ja saatavuudesta. Romantiikannälkäisenä fiilistelemme lähi-boulangerien tuoretta patonkia ja syntisen herkullisia croissuja.

20190730-120423-FR

20190730-120544-FR0

20190730-115244-FR

Miksi juuri Riviera?

Asuminen meren lähellä ja kävelylenkit meren äärellä ovat Suomessa tärkeitä. Näen meren joka päivä. Merestä en voi arjessani luopua.

Taloa tai no paremminkin asuntoa Ranskan Rivieralta ei ole vielä löytynyt. Varmaa on kuitenkin se, että meri tulee olemaan lähellä. Meren kauneus ja ikuisuus tekee mielelle hyvää. Toiveiden täyttymys olisi ihailla merta omasta ikkunasta ja juosta aamulenkit rannalla. Nähtäväksi jää, miten se onnistuu. Kerron tässä matkan varrella rahoitussuunnitelmista ja koko asunnonostoprosessista sitä mukaa, kun polkua astelemme.

Parempi arki on uusia elämyksiä ja kokemuksia yhdessä. Riviera on täynnä pieniä kyliä, kulttuuria, festivaaleja ja kaupunkielämää.

Riviera on täynnä kuvauksellisia kokemuksia. Haluan kuvata loppumattomat laventelipellot auringonlaskun aikaan ja kokea vanhanajan viinikorjuun, jolloin viinirypäleet poljetaan jaloilla rikki.

Mikä tekee kodin? Omat pellavalakanat mukana Ranskassa…

Ennen Rivieran kesälomaamme vietimme kauniin kesäpäivän vanhassa Lappeenrannassa ja kävimme ostoksilla ja kahvilla Majurskan talolla. Majurskassa sijaitsee muuten hurmaava Galleria Kääntöpoiju, joka myy itse tai paikallisesti tehtyjä pellavalakanoita, pyyhkeitä ja kylpytakkeja. Paikasta löytyy myös kauniita laukkuja, saunatuotteita ja tyynyjä.

Ihastelun välissä mainitsimme kaupan omistajalle Leena-Maijalle, että lähdemme kolmeksi viikoksi Rivieralle, jonne on tapana ottaa omat lakanat vuokra-asuntoihin mukaan. Saimme muutaman lakanan Leenalta kokeiluun ja ostimme itse vielä kaksi settiä lisää, koska tykästyimme niihin niin paljon. Shoppailun makuun päästyämme ostimme myös pellavaiset käsipyyhkeet.

Galleria Kääntöpoijun lakanat matkasivat kanssamme ympäri Rivieraa ja lopulta vaihdoimme ne myös kahden hotelliyön aikana hotellilakanoiden päälle.

En ollut aiemmin nukkunut pellavalakanoissa, joten odotin kokeilua kiinnostuksella. Pellava tuntuu iholla hyvältä eikä yhtään karhealta, kuten pellavasta ensin saattaisi ajatella. Pellavalakana tuntuu yllättävän painavalta, kun on tottunut puuvillaan. Painavuuden ja itse materiaalin ansiosta se myös lämmitti enemmän kuin tavallinen lakana ilman sisäpeittoa. Suurimmassa osassa Ranskan vuokratalojamme oli ilmastointi, joten siksi lämpöarvolla oli reissussa merkitystä. Toisaalta taas niissä paikoissa, joissa ilmastointia ei ollut, pellava tuntui hengittävän eikä lakanat kiertyneet hikirullalle, kun joskus kuumalla saattaa käydä.

Vaikka Ranska on vienyt sydämemme, suosimme ehdottomasti suomalaisia pellavatuotteita. Leena lupasi -25%:n alennuksen kaikille, jotka mainitsevat Tarinoiden taival -matkablogin ostoksilla.  Voit tilata tuotteita joko käymällä itse putiikissa Lappeenrannassa, puhelimitse tai sähköpostilla. Pellavalakanat maksavat 115€ – 165€ välillä. Lakanoita saa pellavanvärisinä ja ainakin beigenä, valkoisina ja sini-harmaaraidallisina. Suosittelemme lämpimästi. Itse aion käydä ostamassa kylpypyyhkeet seuraavaksi. Käy katsomassa lisää kuvia Galleria Kääntöpoijun pellavatuotteista ja tsekkaamassa Lappeenrannan parhaat tärpit Matkakuumen.net -matkablogista. Tämän blogin kuvissa olevat lakanat on tässä mainitut Kääntöpoijun pellavaiset.

20190707-165435-FI

20190707-151937-FI

20190707-165330-FI

20190707-164116-FI

20190707-153418-FI

Talo Ranskasta
Galleria Kääntöpoiju, pellavalakanat

En halua odottaa eläkepäiviä. Talo Ranskasta odottaa meitä jo. Emme vain vielä tiedä, että mihin niistä rakastumme. Tervetuloa matkalle mukaan! Nyt se alkaa!

20190719-182746-GB

You may also like

4 comments

Tarinoiden taival • Antibes x5 - Ihanan lomapäivän resepti 25 elokuun, 2019 - 13:14

[…] viime postauksessa suunnitelmistamme ostaa toinen koti Ranskasta. On pakko myöntää, että kyllä se vain tuntuu erilaiselta vierailla Rivieran kaupungeissa […]

Reply
Sanna 26 elokuun, 2019 - 13:16

hei vaan

Meillä ollut nyt pari vuotta oma asunto Rivieralla ja olen niin iloinen että hyppäsimme mukaan välillä hieman vaativaankin ostoprosessiin.
Oma ostoprosessi meni eteenpäin meidän osalta todella nopealla aikataululla ja nimenomaan sillä ajatuksella ettei tässä eläkepäiviä paljon odotella.
Tervetuloa Rivieralle.
Sanna

Reply
Timo Hirvonen 26 elokuun, 2019 - 22:53

Heipsan,

Aah, mahtavaa kuulla! On ihan parasta saada vahvistusta omalle unelmalle <3 Talopäätöksen jälkeen on jo kova hinku päästä ihan oikeasti Rivieralle asumaan! Ei tässä todella jaksa eläkepäiviin, kun unelmia voi toteuttaa jo vaikka ihan nyt heti.

-Heini

Reply
Tarinoiden taival • Asunnon ostaminen Ranskasta - Mitä pitää huomioida? 2 syyskuun, 2019 - 21:03

[…] sieltä parasta aikaa toista kotia. Tutustu tarkemmin Ranskan kodin unelmaamme postauksestamme: Talo Ranskasta – This is our happy place. Vaikka unelmointi on ihanaa, luotettavasti kootun tiedon löytäminen ei ollut helppoa -varsinkaan […]

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.