Home Maailman ympäri Maailmanympärimatkan kotiinpaluu. Mitä seuraavaksi?

Maailmanympärimatkan kotiinpaluu. Mitä seuraavaksi?

by Heini Hirvonen
Maailmanympärimatkan ihmeitä
Tarinoiden taival:FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Miksi maailmanympärimatkan jälkeen oma maa ei ole mansikka mulle

Onko ihan väärin sanoa, etten kertaakaan maailmanympärimatkan aikana kaivannut kotiin. Olihan niitä välähdyksiä siellä täällä, jolloin kuka tahansa olisi kaivannut lämmintä suihkuvettä tai muita vaatteita kuin ne polvesta risat trikoot. Mutta että olisinko halunnut jo palata kotiin? No en todellakaan. Neljä kuukautta oli aivan liian lyhyt aika maailman kokemiseen.

Puolitutuille sitä silti lipsahti, että onhan sitä kiva palata kotiin, jolloin ihmiset ikään kuin huoahtavat helpotuksesta. Mikä outolintu se sellainen on, joka ei kotiin halua palata. Älkää toki väärin ymmärtäkö! Rakastan kotiamme ja kaipasin valtavasti perhettä ja ystäviä. Tästä huolimatta travelleri sisälläni jäi vinkumaan: liian paljon jäi näkemättä.

20160728-123403-BR

Vapaus valita


Lähes kaikki maailmanympärimatkaajat tai pidempään irtiottoon uskaltautuneet toteavat jossain vaiheessa keskustelua, että matkalla ei ihmeellisintä ole nähdä aina vain uusia paikkoja vaan nauttia irrallaan olemisen tunteesta. Siitä, että on vapaus olla ja vapaus valita jotain muuta kuin kotirutiinit. Olenko siis tullut riippuvaiseksi vapaudesta? Ehkä tavallaan, koska maailmanympärimatkan fiilistä ei voi verrata äitiyslomaan tai kesälomaan. Maailmanympärimatka antoi perspektiiviä omaan elämään ja niihin valintoihin, jotka ovat tavoittelemisen arvoisia. En ole koskaan tyytynyt vähään, mutta nyt rima on vieläkin korkeammalla oli kyse sitten tulevista matkoista, työpaikasta tai mistä vain.

20160728-144826-BR

Mitä maailmanympärimatkan jälkeen?


Matkustamisen kaipuu jäi kytemään, vaikka tuskinpa se koskaan sammuukaan. Mikä sitten olisi täydellinen aika olla maailmanympärimatkalla ja erityisesti kolmen lapsen kanssa? Sanoisin, että sellainen 6-8 kuukautta olisi ollut meidän perheelle optimi, jotta ei olisi tarvinnut paahtaa ihan niin tukka putkella.

20160723-154718-BR

Sama reitti olisi siis ollut huomattavasti leppoisampi hitaammalla tahdilla ja kahden ”viileän” maan eli Uuden-Seelannin ja Chilen väliin olisi ollut hienoa sujauttaa useamman viikon aurinkoloma esimerkiksi siellä Cookin saarilla, mikä oli alunperin ohjelmassa. Aucklandista löytyy suoria ja suhteellisen edullisia lentoja tuonne paratiisiin, mikäli Uusi-Seelanti kiinnostaa.

Tulemme matkustamaan jatkossakin ahkerasti sekä lähelle että kauemmaksi. Seuraava matka odottaa jo viiden viikon päässä ja matkasuunnittelu käy kuumana. Joka päivä myös Lentodiilit, Skyscanner ja muut edulliset lentotarjoukset ovat kovassa syynissä. Kannattaa muuten lukea ”Nuukailijan lento- ja majoitustärpit” Archie gone Lebanon –matkablogista.

20160728-141012-BR

Kotiinpaluu


Okei, miltä se maailmanympärimatkan jälkeinen kotiinpaluu sitten tuntui? Haikealta, mutta omalla tavallaan tosi hyvältä. Kotiinpaluun kruunasi esimerkiksi se hetki, kun ystävät kutsuivat itsensä kylään ja olivat pian oven takana viinipullon sekä leipä- ja juustokorin kera.

Perusarkeen pujahtaminen kävi nopeasti, kun kotiinpaluuta seuraavana aamuna availin tietokonetta uudessa työpaikassa. Moni on jo kuullutkin, että sain matkan aikana unelmien työpaikan viestinnän parista. Isot tytöt käyvät koulussa ja harrastuksissa eli tämän osalta kaikki on ”business as usual”. Timo puolestaan aloitti opiskelut yliopistolla ja viettää aikaa Hannan kanssa kotona. Elämme uutta elämänvaihetta siis monella tapaa.

Mieli harhailee monesti takaisin maailmalle ja niihin hienoihin kokemuksiin ja muistoihin. Seuraava videokooste on jo editoinnissa ja pääsette pian myös fiilistelemään uusia tarinoita matkan varrelta, jotka odottavat vain rauhallista kirjoitushetkeä.

20160723-151630-BR

Elämä on tässä ja nyt. Muistetaanhan nauttia elämästä. Tämän mietelauseen myötä toivotan kaikille mukavaa arkiviikkoa.

No valid plans for the future can be made by those who have no capacity for living now.

Alan Watts

20160728-123231-BR

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.