Home Maailman ympäri Mikä on matkustamisessa parasta?

Mikä on matkustamisessa parasta?

by Timo Hirvonen
matkustamisessa parasta
Tarinoiden taival:FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Mieli askartelee jo lomatunnelmissa. Tämä kirjoitus on oodi bucket listoille ja sille, mikä on matkustamisessa parasta. Timo ja tytöt kertovat, miksi ja minne lomalla kannattaa matkustaa? Ehkäpä saamme tartutettua pienoisen matkakuumeen teillekin?

20160509-043340-IN

Mikä on matkustamisessa parasta?

Timo: Uuden kokeminen ja irtautuminen arjesta tekevät matkustamisesta nautinnollista. Kaikki matkustaminen on tavallaan lomaa ja rentoutumista, vaikka välillä joutuu tekemään myös väsyttäviä asioita. Ne poikkeavat kuitenkin arkirutiineista, joten se on henkisesti lomaa.
Matkustamisen yllätyksellisyys on motivoivaa, vaikka reissaaminen on osittain suunniteltua. Matkustamisesta saa eniten irti, kun osaa elää hetkessä. Ikimuistoiset matkatarinat sisältävät usein asioihin ajautumista, kommelluksia tai kokeilevaa asennetta.

Laura: Parasta matkustamisessa on perheen kanssa oleminen. Silloin ei tarvitse mennä kouluun ja kaikilla on enemmän aikaa olla toistensa kanssa.

Suomessa on aika kylmät ilmat. Siksi minusta on kivaa matkustaa lämpimiin maihin, joissa saa uida eikä tarvitse laittaa niin paljon päälle. Jäätelön syöminen kuumalla ilmalla on hauskempaa kuin sateella.

Emma: Matkalla parasta on se, että saan viettää enemmän aikaa Äidin, Isin ja siskojen kanssa. Matkalla saa tehdä kivoja juttuja, aikuisia ei väsytä ja kaikki ovat hyvällä tuulella. Äiti ja Isi suunnittelevat etukäteen, mitä matkalla tehdään ja kaikki saavat ehdottaa omia juttuja.

Matkalla näkee erilaisia nähtävyyksiä. Niistä oppii kaikkea uutta. Kansainväliset [=ulkomaiset, kirjoittaja selventää…] nähtävyydet kiinnostavat minua enemmän. Suomenkin nähtävyydet ovat kivoja, mutta ne ovat liian tuttuja tai samanlaisia. Minä haluan seikkailla.

20160515-105846-IN

20160502-133300-IN

Kolme maata, joihin aiot palata ja miksi?

Timo:

1. Uudessa-Seelannissa on kaikki, mitä ihminen tarvitsee: kaunis luonto, mukavat ihmiset, hyvää kahvia ja viinejä sekä hienoja golf-kenttiä joka nurkan takana.

2. Ranska on maa, joka tuntuu kuin kotiin saapuisi. Ranskassa on helppo olla, koska kaikki on tehty miellyttäväksi ja ihmiset osaavat nauttia elämästä. Normandia oli muuten huippukohde, mutta sää on liian epävakainen suomalaiselle ihmisille. Lomalta sitä hakee kuitenkin useimmiten hyvää ilmaa

3. Malesiassa on mielenkiintoinen kulttuuri ja tietysti luonto. Olisi kiva käydä trekkailemassa viidakossa ja morjestaa Orang-utangeja. Kota Kinabalun haluaisin huiputtaa. Malesiassa voi viettää luksuslomaa, kuten vaikka Borneolla.

20160608-164227-NZ
Kaikoura, Uusi-Seelanti

20090709-174053-FR
Avignon, Ranska

20050125-073003-MY
Langawi, Malesia

Mihin uusiin maihin haluaisit matkustaa?

Timo:

Olen koskemattoman, karun ja jylhän luonnon ystävä. Siksi haluan ehdottomasti matkustaa Islantiin, jonka luontoa kuvataan maagiseksi. Samasta syystä Irlanti ja Skotlanti ovat aina olleet bucket listalla.

Vietnamiin olen halunnut matkustaa pitkään. Aasian kuukausien lahjana reppureissaaminen jäi veriin. Vietnamin klassikkokohteet ovat listalla eli Ho Chi Ming City (tai Saigon) ja Halong Bay.


Kuva: Conde Nast Traveler, Islanti


Kuva: WallpaperSafari, Dunluce Castle, Irlanti


Kuva: Tripadvisor, Halong Bay

Ja haaveilu jatkuu!

Lisää matkafiilistelyä otsikolla Matkahaaveilua ja lomainspiraatiota 2017

20160519-154352-AU

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.