Home Maailman ympäri Mitä aika merkitsee matkalla?

Mitä aika merkitsee matkalla?

by Heini Hirvonen
Tarinoiden taival:FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Kirjoitan tätä tarinaa perinteisellä balilaisella, katoksellisella lekottelualustalla. Allani on bambuinen matto, selän takana paksuja muhkeita tyynyjä ja kädessä kuppi vihreää teetä. En ole juonut kahvia kahteen päivään eikä kofeiinivajeen aiheuttama pieni päänsärky enää jomota ohimoilla. On 33 astetta lämmintä, mutta leppeä tuuli tekee puolivarjossa istuskelun mukavaksi. Turistisesonki on juuri loppunut, mutta ilmat ovat mitä parhaimmat. Lapset pulikoivat uima-altaassa jo yhdeksättä tuntia lähes tauotta. Sitä voisi lähteä katsomaan, miltä Bali näyttää, mutta ei oikein jaksaisi alkaa säätämään. Tämä hetki on niin leppoisa. Mennään huomenna.

Maailmanympärimatkaa on takana vasta 6 päivää, mutta aika on jo alkanut muuttamaan muotoaan. Kelloa on tullut katsottua ehkä kolme kertaa tänä aikana, nekin ennen lentoa. Olemme syöneet, kun on ollut nälkä. Nukkuneet niin paljon kuin mahdollista, mikä ei lapsiperheessä välttämättä ole paljon. Matkan aikana olemme huomanneet monta kertaa, että hupsis taas jäi jokin ruoka väliin, kun olimme taas niin innoissamme. Lomalla ei ole niin väliksi, että ajantaju häviää. Nukkua toki voisi aina vähän enemmän…

Hong Kongissa tuli nähtyä todella paljon eikä viisi päivää riittänyt kuin pintaraapaisuun. Paljon kokeminen väsyttää. Tämä lyhyt kaupunkiloma näytti sen, että rantaloma maailmanympärimatkan keskelle on enemmän kuin paikallaan. Siksi Balilla tekee hyvää olla vain kuin ellun kanat. Haetaan katukeittiöstä ruokaa ja ladataan akkuja. Käydään hierojalla ja lekotellaan auringossa. Ah, miten ihanaa. Se kuuluisa Bali-time on vallannut meidätkin.

20160427-163133-IN
Sangriaa Sixty Six beachside -baarissa.

Mitä olemme oppineet itsestämme ja toisistamme?

Hanna rakastaa meloonia ja uimista. Kummastakaan ei meinaa tulla loppua mitenkään. Ensiaskeleita on jo otettu ja kävelemään oppiminen on vain ajan kysymys. Hanna sanoo kaikelle uudelle pau wau ja osoittaa sormella suu pyöreänä. Paikalliset rakastavat Hannaa ja me vanhemmat olemme onnesta soikeina.

20160427-163132-IN5
Siskojen jutut naurattaa aina.

Laura haluaa aidosti olla avuksi ja vaatii jo kiivaasti enemmän vastuuta ja luottamusta. On samalla sekä hienoa että vähän haikeaakin huomata esikoisen kasvu ja fiksu oma tahto. Meillä on pian teini-ikäinen. Hurjaa.

20160427-163132-IN
Laura rattaiden kanssa portaissa Hong Kongissa (ilman Hannaa).

Emma on niin omatoiminen murtuneen jalan kanssa, ettei kepukoilla kiipimistä melkein edes huomaa enää. Keskimmäinen tyttömme on huomaavainen ja jaksaa kärsivällisesti odottaa eri asioita kiitettävän pitkään. Toisaalta meidän aina niin seesteinen Emma on matkan aikana antanut ovien paukkua, josta olemme erittäin tyytyväisiä.

20160427-163132-IN4
Emma nauttii rannalla, Balilla.

Itse olen oppinut ottamaan ehkäpä vähän rennommin ja säädän asioita vähemmän. Taksikuskin kanssa hinnasta kinaaminen on vähentynyt, kun muistaa, että nyt puhutaan ehkä puolesta eurosta. Ympärillä oleva kamakaaos ei harmita (niin paljon). Rento asenne toimii moneen asiaan.

20160427-163132-IN3
Take-away rantsulounaalla Balilla.

Timo muistaa sen, miksi kotiympyröistä kannattaa lähteä pois. Jo nyt uusien ihmisten kanssa jutustelu ja pidempi irtiotto uusissa ympyröissä antaa niin paljon enemmän sisältöä ja ajateltavaa kuin rutiinielämä kotona.

20160427-163132-IN0
Timo ja Hanna Hong Kongin ruokatorilla.

Matkan ollessa vasta alussa olemme nauttineet jokaisesta hetkestä, vaikkei matkustaminen ole herkkua silloin kuin odotukset ja todellisuus eivät kohtaa. Sekin on ollut kasvattavaa meille kaikille. Toisaalta olemme yllättyneet vielä useammin iloisesti.

Pohdimme paljon sitä, että pieni positiivinen jännitys tulevasta tuntuu hyvältä. Tämä matka ei ole vain matka maailman ympäri. Se on matka omaan itseen ja siihen, miten tämä kokemus meitä muuttaa ihmisinä ja perheenä. Opimmeko arvottamaan aikaa uudella tavalla? Haluammeko vielä samoja asioita kuin ennen matkaa? Aika näyttää. Nyt tuntuu ihmeen keveältä. Onnelliselta.

20160427-163132-IN1
Rentoilua Balilla.

You may also like

2 comments

Hannu Hirvonen 27 huhtikuun, 2016 - 20:01

Sohvasurffailulla on hauskaa olla matkassa mukana. Odottelemme innolla uusia tarinoita sekä kuvia. Terveiset koko poppoolle sateisesta Kaakkois-Suomesta.

Reply
admin 28 huhtikuun, 2016 - 06:02

Terkut tytöiltä Mummille, Vaarille ja koko suvulle. Tavattiin muuten lentokentällä yksi hauska imatralainen, Nicolas. Kerrotaan hänestäkin, kun vain ehditään siihen asti 🙂 -Heini

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.