Home Matkaoppaat Meidän 10 parasta matkavinkkiä – opit maailmalta

Meidän 10 parasta matkavinkkiä – opit maailmalta

by Timo Hirvonen
10 parasta matkavinkkiä
Tarinoiden taival:FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Maailmanympärimatka opetti meille monta hyvää niksiä, jotka helpottavat matkustamista, säästävät kukkaroa ja tekevät matkasta ikimuistoisen. Tässä siis meidän 10 parasta matkavinkkiä. Ota hyvä asento ja käy nauttimaan. Monetko vinkeistä ovat sinulle tuttuja?

Ikuista hetket


Matkalla koetaan ja eletään vähän enemmän kuin arkena. Ikuista onnelliset ja ikimuistoiset hetket muistoiksi valokuvin, videoin tai vaikkapa Facebook live, Instagram stories tai Snapchat –somepalveluihin. Vanha kunnon matkapäiväkirja toimii matkatunnelmien ja fiilisten taltioijana.

20140711-034801-US

Tee tärkeät varaukset ajoissa


Mikään ei ole niin ikävää kuin matkakohteen tai nähtävyyden väliin jääminen oman laissez-faire –asenteen takia. Kun buukkaat tärkeät varaukset ajoissa, varmistat, että mahdut juuri sen tietyn päivän junaan tai saat hinta-laatusuhteeltaan oivan hotellin hyvällä sijainnilla. Rahan säästämisen lisäksi stressikäyrä on yleensä iisimpi, kun matkan peruskuviot on hoidettu kuntoon.

20170612-193159-BR2

Suosi e-kirjoja


Monia matkakirjoja voi ostaa edullisemmin e-kirjoina, jolloin ne säästävät tilaa matkatavaroissa. Tee siis toisin kuin me, jotka kannoimme neljän maan Lonely Planet -matkakirjat maailman ympäri. Lomaromaanit toimivat parhaiten joko e-kirjoina tai kevyinä pokkareina, jotka voi jättää matkan varrelle ilostuttamaan muita. Lasten lukemisena kannattaa suosia lehtiä, jotka voi hyvällä omallatunnolla jättää matkalle.

20170612-193159-BR

Liitä varaukset kännykkään


Paras oivalluksemme on kopioida lentojen tiedot, kulkuvälineiden lähtöajat ja varaukset sekä hotellien nimet, osoitteet ja yhteystiedot kännykän muistikirjaan tai matkasovellukseen, johon ei tarvita nettiyhteyttä. Kännykkä on aina saatavilla, toisin kuin varauspaperit fyysisesti tai meilisumassa.

Tee pakkauslista


Pakkauslista on aivan ehdoton, jos haluat varmistaa, että kaikki tarpeellinen on mukana (ja tarpeeton ei). Mikäli matkustat lentäen, listaa etukäteen myös käsimatkatavarat. Käsimatkatavaroissa on hyvä olla yhden yön ”selviytymissetti”, mikäli muut matkatavarat eivät saavu määränpäähän. Meillä on olemassa omat pakkauslistat vaatteille, viihdykkeille, matka-apteekille ja hygieniatarvikkeille. Paljon matkustavalle pakkauslistan lisäksi rinkka ja kädet vapaaksi jättävät käsimatkatavarat antavat vapauden pysäytellä taksia, kantaa take away -kahvia ja pitää samaan aikaan lapsia kädestä. On muuten testattu!

20170612-193159-BR5

Harjoittele positiivista asennetta


Matkalla sattuu aina yllätyksiä. Juna lähtee juuri nenän edestä, matkalaukut eivät saavukaan lennon mukana tai matkakumppani kiukuttelee. Myönteinen asenne helpottaa kummasti. Laita asiat perspektiiviin ja mieti ratkaisukeskeisesti. Junalaiturilla ehtii juomaan kupit kahvia ja ostamaan eväät matkaa varten, käsimatkatavaroissa on kaikki tarpeellinen ja matkakumppani taitaa olla väsynyt ja nälkäinen. Kaikki onnistuu, kun asenne on positiivinen.

20170612-193159-BR1

Ota tärkeistä dokkareista kopiot


Ota passeista, viisumeista ja muista tärkeistä dokumenteista kopiot, skannaa ja lähetä ne itsellesi sähköpostiin tai tallenna helposti saataville.

Tutustu paljon matkustavien säästövinkkeihin


Pystyt säästämään paljon rahaa, jos jaksat selvittää ja hoitaa asioita jo ennen matkaa ja nähdä vaivaa matkan aikana. Pohdi, mihin laatutasoon olet valmis. Kustannukset ovat myös verrannolliset matkustusrytmiin. Hidas matkustaminen vaatii enemmän aikaa, mutta vähemmän rahaa. Lue matkablogeja ja kasvata omaa matkustustietouttasi. Etsi säästö- ja matkavinkkejä Googlesta hakusanoilla Travel hacks tai travel tips.

20170101-035017-BR

Muista laturit ja adapterit


Mikään ei ärsytä niin paljon kuin puhelimen, tietokoneen tai kameran akun hyytyminen juuri silloin, kun niitä eniten tarvitsisi. Pieneen tilaan menevä varavirtalähde on kätevä pitkän matkanteon yhteydessä, jolloin pääsy verkkovirtaan ei onnistu. Oma monimaa-adapteri vähentää säätämistä hotelleissa. Useampi adapteri on perusteltua, jos matkustajia ja laitteita on useampia, joita täytyy ladata vaikka yön aikana.

Elä hetkessä


Paras lahja itsellesi on antautua hetkessä elämiselle. Anna tilaa uusille elämyksille ja yllätyksille. Älä aikatauluta matkaa tai lomaa liian tiukasti tai suunnittele turhan optimistista matkaohjelmaa. Parhaat muistot syntyvät heittäytymällä.

Mitkä ovat sinun parhaat matkavinkkisi?

20170612-193200-BR0

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.