Home Matkustus 5 Euroopan parasta matkakohdetta – Matkamessut 2018

5 Euroopan parasta matkakohdetta – Matkamessut 2018

by Timo Hirvonen
Euroopan parhaat matkakohteet
Tarinoiden taival:FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Piipahdimme Matkamessuilla hakemassa vinkit Euroopan parhaisiin matkakohteisiin 2018. Luvassa on pyöräilyä, kiipeilyä, vuoria, viinitiloja, herkullista ruokaa, kulttuuria ja merta. Saas nähdä mahtuvatko kaikki tämän vuoden reissupläniin…

On jälleen tullut aika matkailla lähellä eli Euroopassa. Sen kunniaksi keskitymme tässä postauksessa Euroopan bucket listaan! Sitä paitsi Team Rynkebyn -pyöräilyhaasteen ansioista matkailuun on tullut aivan uusi lisäaspekti – nimittäin urheilu. Urheilu on hyvin nukkuneena, syöneenä ja levänneenä todella nautinnollista. Monet listamme kohteista ovat  samalla myös loistavia urheilulomakohteita.

20160518-054356-AU

20160518-083313-AU

1. Skotlanti

Miksi Skotlanti:

Skotlanti on täynnä linnoja, yksinäisiä majakoita, jyrkänteitä, keskiaikaisia kyliä, hienoja golfkenttiä ja paljon kuvauksellista luontoa. Aberdeenshiren rannikkoa kiertävä junamatka on haaveissa.

Glenfinnan Viaduct Scotland by Jason Hawkes

Tarinoita Maailmalta: Parhaat kohteet Skotlannissa 
Adventures around Scotland: Aberdeenshire coastal trail 
Visit Scotland

2. Champagne, Ranska

Miksi Ranska:
Ranskassa kohtaa monta rakastettavaa asiaa: hyvä ruoka, hienot viinit, historia, kaunis arkkitehtuuri, maailman kauneimmat linnat, merimaisemat ja ranskalainen kulttuuri.

Aiomme jatkaa Pariisin jälkeen Champagnen provinssiin ja tsekkailla matkalla muutamat must-see linnat. Ehkäpä Versaillessakin voisi käydä uudelleen ottamassa kauniita valokuvia ja näyttää tämän osan maailmanhistoriaa tytöille.

20110714-183320-FR

20130629-133630-FR

20110709-112534-FR

20110708-224802-FR

Adalmina’s adventure: Reimsin parhaat palat
Eat more drink more travel blog

3. Gotlanti, Ruotsi

Miksi Gotlanti, Ruotsi?

Gotlanti on lähellä, emmekä vieläkään ole käyneet siellä. Shame on us. Visbyn ruusut, vanhat kaupunginmuurit, meri ja loputtomat hiekkarannat ja dyynit. Gotlannin voisi yhdistää näppärästi Tukholman reissuun.

Stora Karlsö at Gotland

Kohteena Maailma: Visby Pohjolan kaunein kaupunki
Destination Gotland 
Arrival guide Gotland

4. Keski-Italia

Miksi Italia?

Italiassa osataan nauttia elämästä. Ruoka, viinit ja tummanvihreinä lainehtivat viinipellot sypresseineen. Ai niin ja ne ihanat pienet kyllä piazzoineen.

Italiassa olemme reissanneet kuukausitolkulla, mutta keski-Italia eli tarkemmin sanottuina Emilia-Romagna, Umbria, Marche ja Toscana houkuttelisivat pitkän tauon jälkeen. Matkamessuilla jäimme juttelemaan pitkäksi aikaa Locanda Camera con Vistan omistajan Gabrielen kanssa, joka tarjoaa pyöräilylomia kuvankauniissa maisemissa.

20180120-092732-FI

Euroopan parhaat matkakohteet

www.cameraconvista.com

20090713-212131-FR

Lähtöportti: Panicale Umbrian kätketty helmi
Walks of Italy 
Umbria tourism 
 Locanda Camera con Vista Your next bike holiday idylliset majoitukset maaseudulla

5. Alpland, Sveitsi

Miksi Sveitsi?

Tahtoisin Sveitsiin sekä kesällä että talvella, koska vuoret. Haaveissa on kiivetä tai lentää helikopterilla jonnekin korkealla huipulle piknikille ja ottaa se maailman kaunein valokuva. Sveitsin kylpylät ja tietysti tämä kuuluisa ravintola Berggasthaus Aescher-Wildkirchli in Appenzall ovat buckett listalla.

Berggasthaus Aescher-Wildkirchli in Appenzall, Switzerland

20180120-091704-FI

Maailman äärellä: Sveitsin arkistot 
Dave and Deb: Best of Switzerland From Lucerne to Geneva 
My Switzerland 

Tässä oli meidän mielestä Euroopan parhaat matkakohteet 2018 vuodelle. Mitä sinä lisäisit listalle?

4 comments

Jenna / Huge passion for life 22 tammikuun, 2018 - 10:55

Oh, ihania kohteita! Tuo Berggasthaus Aescher-Wildkirchli on ollut mun haavelistalla pitkään. Se on vaan vähän hassussa suunnassa. Viime kesän Sveitsin reissusta jäi kipinä päästä kesäaikaan uudestaan sinne. Toukokuussa kutsuukin Geneven seutu pitkäksi viikonlopuksi, mutta kesälle on nyt suunnitteilla Italia-Sveitsi-Ranska tournee. Ehkäpä Jungfraun voisi mahduttaa kesän Sveitsin kokemuksiin 🙂

Reply
Timo Hirvonen 8 helmikuun, 2018 - 18:43

Eikö vaan olekin Jenna ihana tuo lista. Sveitsiin ja Ranskaan täytyy kyllä päästä kesällä. Jungfrauta olen myös itse miettinyt. Meidän pitää jakaa parhaat vinkit sitten toisillemme blogissa tai privana 🙂 Terkuin Heini

Reply
Kohteena maailma / Rami 22 tammikuun, 2018 - 22:12

Erinomaisia valintoja kaikki viisi! Itse nostaisin omalle listalleni näistä Gotlannin ja Keski-Italian. Skotlanti ja Irlanti ovat kyllä parhaat mahdolliset kohteet, mikäli tykkää road tripeistä ja golfista -> jos pitää valita toinen, niin valintana Irlannin rannikko ja ennen kaikkea Wild Atlantic Way sopivan kokoisessa osassa. Sitten olutmatkailun ystävälle valitsisin Belgia-Hollanti-Ranska luostarireissun. Viidentenä olkoon sitten Norja ja sieltä väli Bergen-Stavanger patikoinnin ystävälle. Tulipahan sitten omakin lista tehtyä tässä samalla 🙂

Reply
Timo Hirvonen 8 helmikuun, 2018 - 18:47

Moikka Rami,
Loistava tuo sun yhteenveto näistä kohteista. Luostarisaari Mont St Michel on muuten ihan mieletön. Kannattaa mennä. Siitä saa hienoja kuvia erityisesti matkalla sinne monesta kohden, kun matkalla on peltoja ja pikku kyliä, joiden takaa luostarisaari kohoaa. Ehkäpä kirjoitan siitä vielä näin jälkikäteen. Irlanti on mulla myös listoilla, mutta Skotlanti nyt ensin. Norjan Bergen-Stavanger on mulle jotenkin uusi juttu. Pitää tutustua 🙂 Kiitos hyvistä kommenteista ja sori myöhäinen vastaus (prkle Zoner)

Heini

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.