Home OseaniaAustralia Merellinen Captain Cook highway on unelmatie. Australia.

Merellinen Captain Cook highway on unelmatie. Australia.

by Heini Hirvonen
Tarinoiden taival:FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Captain Cook highway vie sinut sademetsään ja unelmien rannoille.

DSC_5460
DSC_5753

CaptainCookHighway

Mikä on Captain Cook highway

Queenslandin ensimmäinen nähtävyys on monelle matkailijalle sen kauniista maisemistaan tunnettu rantatie. Captain Cook Highway (State Route 44: Mossman-Smithsfield ja National Route 1: Smithsfield-Cairns) on 75 kilometrin pituinen moottoritie, joka mutkittelee merenrantaa pitkin Cairnsista aina Port Douglasin ohi Mossmanin kaupunkiin asti.

Cook highway sopii erityisen hyvin moottoripyöräilijöille, pyöräilijöille ja tietysti autoilijoille. Queenslandin autoilukulttuuri on huomioiva: hitaasti kulkevat voivat edetä turvallisesti ja nopeasti meneville annetaan tietä.

IMG_3839

Queensland on maapinta-alaltaan mitattuna Australian toiseksi suurin osavaltio ja sieltä löytyy paljon koettavaa. Tästä pääset lukemaan lisää muutamista suosittelemistamme päiväretkistä:

Minkälaista on maailman vanhimman sademetsän rannalla? Cape Tribulation.

Läheltä piti. Wildlife Habitat, Port Douglas.

Kun uimavaatteet pelastava lapsen hengen. Four Mile Beach, Port Douglas.

DSC_5439
DSC_5449

Rannat Captain Cook highwayn varrella

Captain Cook highwayn varrella on monta kaunista rantaa, joista uimiseen soveltuvat esimerkiksi Palm Cove, Ellis Beach, Trinity Beach ja Port Douglas Beach. Autioilla rannoilla kävelyä tai uimista ei suositella krokotiilien takia.

DSC_5451
DSC_5457
DSC_5454

Turvaverkon ja hengenpelastajan omaavilla rannoilla on yleensä muutama pieni ravintola tai kahvila, josta saa haettua juomista ja lounasta, joten omat eväät eivät ole välttämättömiä. Rannat ovat pitkiä ja miellyttävän hiekkapohjaisia. Lasku- ja nousuveden ajasta riippuen rannalla on jonkun verran simpukoita ja muita mereneläviä, mitkä eivät haittaa rannalla tai vedessä tassuttelua.

DSC_5488
DSC_5491
DSC_5489

Meidän rantavalinta oli kaunis Ellis Beach, joka sijaitsee Port Douglasin ja Cairnsin puolivälissä. Rannalla ei ollut meidän lisäksemme juuri muita paitsi viehättävä Joliene lastensa kanssa. Jolienen upeisiin Instagram-kuviin pääset tutustumaan osoitteessa: little.olive.bird.

Joliene on taitava valokuvaaja on erikoistunut sadunomaisiin otoksiin nukkuvista kaksosistaan Frankie and Rosie sleep diaries, joka on yksi Australian tunnetuimmista genressään. Kannattaa käydä kurkkaamassa.

DSC_5501

Tytöt nauttivat uimisesta ja rannalla leikkimisestä Jolienen poikien kanssa. Meistä oli mukavaa vaihtaa muutama ajatus uuden ystävän kanssa.

DSC_5507
IMG_3850

Aurinkoinen Australia hymyili, kunnes jälleen yksi lomapäivä painui mailleen.

DSC_5773
IMG_3860

Lisää tietoa Australian tieverkostosta karttoineen löytyy osoitteesta: Ozroads
Queenslandin lomaa suunnittelevien kannattaa käydä kurkistamassa osavaltion viralliset sivut: Queensland Official

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.