Home Säästä Rahaa Australian matkabudjetti – mitä maksoi 3 viikkoa?

Australian matkabudjetti – mitä maksoi 3 viikkoa?

by Timo Hirvonen
Australian matkabudjetti
Tarinoiden taival:FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Australian loma kului aivan liian nopeasti – aivan kuten reissulompakon sisältö. Katso miten Australian matkabudjetti ja menot jakautuivat maailmanympärimatkan aikana ja poimi parhaat ideat omaan budjettisuunnitteluun!

20160525-163643-AU

Australia on ihana. Ihmiset ovat rentoja ja luonto aivan ainutlaatuinen. Nähtävää riittää vaikka pariksi vuodeksi, joten budjettia kannattaa säästää erityisesti nähtävyyksiin ja kokemiseen.

Australia ei kuitenkaan ole se halvin maa yöpyä tai elää. Aika pitkälle kuitenkin pääsee (jälleen kerran) hyvällä suunnittelulla ja etukäteisbuukkailulla.

Tsekkaa tästä miten meidän perheen menot jakautuivat kulutyypeittäin ja kuinka paljon rahaa Australian matkabudjetti haukkasi koko maailmanympärimatkamme reissusta.

DSC_5449

Miten menot on jaettu?

Kuten edellisissäkin budjettipostauksissa, kaikki maailmanympärimatkan maakohtaiset menot on jaettu kahdeksaan osaan:

  1. Majoitus (yöpymiskulut lukuun ottamatta asuntoautoa)
  2. Ruoka (ruokaostokset, välipalat, ravintola- ja kahvikulut ja alkoholijuomat)
  3. Liikkuminen (julkinen ja yksityinen liikkuminen lukuun ottamatta lentoja)
  4. Ostokset (tuliaiset, vaateostokset ja pikku tavarat)
  5. Palvelut (lääkärikäynnit, lääkkeet, spa, hieronta)
  6. Urheilu (golf, ratsastus, kuntosali)
  7. Nähtävyydet (sisäänpääsymaksut)
  8. Netti (mobiililaajakaista ja hotellien maksulliset nettikulut)

1. Majoitus


Majoitus/pv/hlö 20€
Majoitus/pv/perhe 98€
Majoitus yhteensä 2 060€

Sydney-viikon asuimme kerrostaloasunnossa noin vartin bussimatkan päästä keskustasta (113€/yö). Tämä laski asumiskustannuksia huomattavasti. Kämpässä oli parveke, pari makkaria ja taloyhtiön yhteinen (jääkylmä) uima-allas ja (kuuma) poreallas. Arvaatte varmaan kumpi altaista oli aikuisten ja kumpi lasten mieleen?

Queenslandin Port Douglasissa vietimme autuasta lomalomaa vain muutamia kymmeniä metrejä unelmarannasta. Port Douglasissa maltoimme yöpyä kokonaiset kaksi viikkoa ja teimme sateellimatkoja tukikohdastamme. Hotellialue (91€/yö] koostui kaksikerroksisista kesäkodeista, jotka niin ikään sisälsivät kaksi makkaria, olkkarin, keittiön, kylppärin ja oman terassin sekä yhteisen uima-altaan. Buukkasimme paikan useita kuukausia ennen tuloa, joten diili oli kannattava näin hyvästä sijainnista ja isosta kämpästä.

20160517-083151-GB

2. Ruoka


Ruoka/pv/hlö 21€
Ruoka/pv/perhe 103€
Ruoka yhteensä 2158€

Australiassa ruoka ei ole halvimmasta päästä: ei kaupassa eikä ravintolassa. Söimme ulkona useimmiten vain lounaan ja satunnaiset välipalat. Siitä huolimatta saimme ruokaan kulumaan 103€ per päivä. Summassa on mukana myös Hannan vaipat sekä sosepurkit, joista jälkimmäisiä vielä osittain Australiassa ostimme.

Paheeksi laskemme myös aikuisten joka päiväiset take away –kahvit, joita tuli lipiteltyä joskus useitakin päivässä. Port Douglas oli edullisempi kuin Sydney, missä kaikki oli suhteessa kalliimpaa. Kävimmehän Sydneyssa aika pitkälti Bondi Beachin tyyppisissä trendipaikoissa, joissa oli oma hintalisänsä.

20160521-151330-GB

3. Liikkuminen


Liikkuminen/pv/hlö 8€
Liikkuminen/pv/perhe 41€
Liikkuminen yhteensä 853€

Liikkumisen osalta Sydneyssä ostimme viikon Opal-kortit busseja ja lauttoja varten, vuokrasimme yhdeksi päiväksi pyörät ja maksoimme etukäteen buukatut taksit lentokentältä talolle ja takaisin.

Sydneystä lensimme Cairnsiin, josta vuokrasimme vuokra-auton. Auto antoi vapauden tutustua lähialueiden nähtävyyksiin suuremmalla säteellä ja mahdollisti myös ad hoc –fiiliskeikat. Auton kuluissa oli mukana myös bensat ja Hannan turvaistuin.

Autovuokra 702€
Opal 20€
Taksi 31€

20160528-161123-GB

4. Nähtävyydet


Nähtävyydet/pv/hlö 9€
Nähtävyydet/pv/perhe 44€
Nähtävyydet yhteensä 925€

Australiassa on paljon nähtävää ja koettavaa, joihin tietysti päätimme panostaa. Sydneyssä kävimme Luna Parkissa ja vuokrasimme ne pyörät (sisältyy liikkumiseen). Queenslandin nähtävyyksiin puolestaan sisältyi Suuren valliriutan sukellusreissu ja Shaolin djonkilla purjehdus, Hartley’s krokotiilifarmi, Coffee Works -kahvipaahtimo ja suklaatasting, Lady Douglas –siipiratasajelu sekä luonnonpuistot Mossman Gorge, Wildlife habitat ja Discovery Centre. Alla näkyy näiden paikkojen erittely.

Shaolin 513€
Lady Douglas 90€
Wildlife Hab, Port Douglas 59€
Hartleys Crocodiles 60€
Mosman Gorge 30€
Luna Park 80€
Discovery Centre 53€
Coffee works 40€

20160530-122840-GB

5. Urheilu


Urheilu/pv/hlö 0€
Urheilu/pv/perhe 0€
Urheilu yhteensä 0€

Urheilu Ausseissa oli ilmaista. Kävimme juoksemassa, uimassa ja Timo pelasi yhden kierroksen golfia blogikortilla ilmaiseksi. Golf-kenttä toimi samalla luonnonpuistona ja sen alueelta pystyi bongaamaan yhteensä 16 krokotiilia. Palloa ei suositeltu hakemaan vesiesteistä tai eksymistä väylältä…

20160524-164605-AU

6. Palvelut


Palvelut/pv/hlö 1€
Palvelut/pv/perhe 8€
Palvelut yhteensä 158€

Palveluita emme käyttäneet muuten kuin kerran lääkärissä, kun tarkistutimme Emman murtuneen jalan tilanteen sekä tsekkauttamassa Hannan ja Emman ihottumaa. Tämän summan saimme myöhemmin takaisin matkavakuutuksesta.

20160525-163859-AU

7. Ostokset


Ostokset/pv/hlö 1€
Ostokset/pv/perhe 7€
Ostokset yhteensä 144€

Ostoksiin sisältyi uudet kesätennarit Lauralle ja Emmalle sekä tuliaisia.

20160519-140514-GB

8. Netti


Netti/pv/hlö 1€
Netti/pv/perhe 5€
Netti yhteensä 107€

Nettiyhteydet olivat Australiassa surkeat ja blogipostausten kuvalatauksia varten jouduimme ostamaan lisäkaistaa molemmissa majapaikoissa riistohinnoin laatuun nähden.

20160519-145928-AU

Maailmanympärimatkan budjetti: Australian kulut yhteensä


Australia /pv/hlö 12€
Australia/pv/perhe 61€
Australia yhteensä 6 409€

Australian menot jakautuivat viiteen osaan: majoitukseen (34 %), ruokaan (32 %), nähtävyyksiin (14%), liikkumiseen (13 %) ja 7 % muuhun (palvelut, ostokset ja netti).

Australian matkabudjetti

Australian matkabudjetti

Australian tilinpäätös

Kolme viikkoa Australiassa oli aivan liian vähän. Viikko Sydneyssä oli päänähtävyyksien osalta riittävä, mutta muuten kaupungissa olisi viihtynyt pidempään. Reissuaikana Ausseissa oli jo syksy, joten suuntasimme yksimielisesti trooppiseen Queenslandiin. Täällä rantsutie vetää vertoja Kalifornian Pacific Highwaylle.

Rannat ja merimaisemat olivat tosi hienoja – joskin varsin krokotiili- ja meduusarikkaita… Kaikille rannoille ei ole siis tuosta vain menemistä eikä myöskään lapsia saa päästä rantapusikoihin leikkimään, kuten vaikka Uudessa-Seelannissa voisi hyvin tehdä.

Suuri Valliriutta ja sukeltelut olivat kaiken sen rahan arvoisia, mutta yksi päivä tuolla oli aivan liian vähän. Australiaan palaamme varmasti uudelleen – ainakin viinialueille, Kultarannikolle, katsomaan paikkaa, missä turkoosi meri kohtaa pinkin veden ja tietysti Melbourneen. Ehkäpä seuraavalla maailmanympärimatkalla sitten?

20160524-165556-AU

Lue vertailuksi Indonesian ja Uuden-Seelannin menoista ja budjeteista:

Maailmanympärimatkan budjetti: Indonesia

Paljonko maksaa Uusi-Seelanti? Budjetti ja parhaat säästövinkit.

Tästä pääset katsomaan paljonko maailmanympärilentopakettimme maksoi: Maailmanympärimatkan reitti, budjetti ja suunnittelu.

You may also like

8 comments

Sandra 9 toukokuun, 2017 - 04:53

Mielenkiintoinen postaus! Ei ole mikään halpa maa, mutta varmasti kaiken arvoinen.

Reply
Timo Hirvonen 9 toukokuun, 2017 - 06:16

Kiitos Sandra <3 Aussit ei tosiaan ole siitä halvimmasta päästä, mutta siitä kannattaa silti maksaa. Mun (ja koko muunkin perheen) tekisi jo mieli lähteä uudelleen, jos vain budjetti antaisi myöden 😉 Ihanaa päivää sulle!

Reply
Jenni / Unelmatrippi 9 toukokuun, 2017 - 07:56

Hyvä, että blogikenttään tulee lisää myös lapsiperheen näkökulmaa tällaisista matkoista ja niiden budjetista. Yleensäkin tarkkoja budjettipostauksia on suht vähän, vaikka ovatkin mututuntumalla arvioiden lisääntymään päin, mutta lapsiperheiden maailmanympärimatkoista niitä on vielä vähemmän. Vaikkei itselläni lapsia olekaan, nämä ovat hyödyllisiä.

Omalla reissulla Aussi-osuus oli vähän toisenlainen ja päiväbudjetti jäi alemmas, mutta kallista Australiassa on, vaikka pihistelisi. Upea maa joka tapauksessa!

Reply
Timo Hirvonen 14 toukokuun, 2017 - 20:47

Moikka Jenni,
Sori, että vastaan vasta nyt. Jostain syystä sun kommentista ei tullut mitään viestiä meille. Mutta hei joo sä olet ihan oikeassa, ettei näitä vastaavia postauksia lapsiperheiden näkökulmasta ole. Ja vaikkei olisi lapsiakaan niin antaahan tuo vähän osviittaa siitä, mitä mikäkin maksaa ja mitä rahalla oikeasti saa. Kaikki on niin suhteellista. Ihanaa toukokuuta sulle! -Heini

Reply
Tarinoiden taival • Chilen matkabudjetti 17 päivää - maailmanympärimatka 12 syyskuun, 2017 - 10:54

[…] Australian matkabudjetti – Paljonko maksoi 3 viikkoa? […]

Reply
Tarinoiden taival • Hongkong matkabudjetti 4 päivää - maailmanympärimatka 1 lokakuun, 2017 - 11:49

[…] Australian matkabudjetti – Paljonko maksoi 3 viikkoa? […]

Reply
Tarinoiden taival • Espanjan matkabudjetti maailmanympärimatkalla 3 lokakuun, 2017 - 21:47

[…] Australian matkabudjetti – Paljonko maksoi 3 viikkoa? […]

Reply
Tarinoiden taival • Paljonko maksaa Mauritius? - Matkabudjetti 14pv 28 tammikuun, 2018 - 18:12

[…] Australian matkabudjetti – Paljonko maksoi 3 viikkoa? […]

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.