Home Matkaoppaat Maailmanympärilentojen hinnat, reitti ja suunnittelu.

Maailmanympärilentojen hinnat, reitti ja suunnittelu.

by Heini Hirvonen
Maailmanympärilentojen fiilistelyä
Tarinoiden taival:FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Maailmanympärilentojen hinnoittelu on yksi makeimmista salaisuuksista, minkä tiedän. Nyt paljastan sen teille! Tästä kirjoituksesta löytyy hintojen lisäksi myös kootut vinkit maailmanympärilentojen reittisuunnitteluun ja kilpailutukseen.

20160814-112938-SP

Aloita maailmanympärilentolippujen suunnittelu näin


Ennen maailmanympärilentojen kilpailutusta kannattaa miettiä seuraavia asioita:

 • Paljonko maailman kokemiseen on käytännössä aikaa. Mitä vähemmän aikaa, sitä tärkeämpää on varata lennot etukäteen. Reissussa ei vain jaksa säätää lentoaikatauluja saati reittejä, ellei aikaa ole määräämättömästi. Tokko ehkä edes silloin. On vain niin paljon parempaakin tekemistä.
 • Mieti mihin aikaan olet matkustamassa. Onko reitilläsi sesonkiaikoja tai muuten paikkatilanteeseen tai hinnoitteluun vaikuttavia asioita, kuten vaikkapa olympialaiset. Hinnat elävät paikkatilanteen mukaan, joten mitä aiemmin varaat lennot, sitä halvemmalla pääset. Maailmanympärilennoilla on oma kiintiö ekonomiluokassa, mutta sekin on rajallinen.
 • Mitkä maat ovat must-see ja mistä kohteista voisit tinkiä halvempien lentojen takia.
 • Haluatko vaihtaa reititystä tai lentopäiviä kesken reissun.
 • Oletko valmis lentämään huonompiin lentoaikoihin.
 • Oletko valmis jatkolentoihin vai onko suora lento ehdoton. Meille se oli, koska matkustimme lasten kanssa.
 • Oletko oikeutettu opiskelija- tai muihin alennuksiin, jolloin eri palveluntarjoajat saattavat myöntää huomattavia alennuksia.
 • Monellako mantereella haluat vierailla tai kuinka paljon matkustat absoluuttisesti matkan aikana. Lähes kaikki maailmanympärilentopaketit ovat sidottuja käytyjen mantereiden tai lentomailien mukaan.
 • Mieti haluatko käydä Tyynenmeren saarilla. Ne nostavat monesti lentopaketin hintaa.
 • Haluatko matkustaa ekonomi- vai bisnesluokassa. Esimerkiksi Oneworldin maailmanympärilentopaketti on bisnekseksen osalta todella edullinen. Yksi meno-paluu normaalissa bisnesluokassa Helsingistä Hongkongiin ja takaisin maksaa about saman verran kuin 16 lentoa bisneksessä ympäri maailman. Aiemmassa dinkkuelämässä (double income, no kids) olisimme ehdottomasti panostaneet tähän vaihtoehtoon. Nyt toki kaikki pennoset tarvittiin reissaamiseen.
 • Pohdi myös voitko sisällyttää osan maasiirtymisistä lentoihin, jolloin juna- tai autokustannusta ei tarvitse maksaa. Oneworld-lentopakettiin kuului 16 lentoa, joista emme edes käyttäneet kaikkia. Muutama lennoista säästi todellisuudessa vaihtoehtoiskustannuksina sekä rahaa että aikaa.

Meidän must-listalle päätyivät seuraavat kriteerit: suorat lennot, lapsiystävälliset lentoajat, vähintään 10 lentoa etukäteen varattuina, mutta tarpeen vaatiessa ilmaiseksi muutosmahdollisuudella.

Lentoreitiksi muodostui lopulta: Helsinki-Hongkong-Denpasar-Sydney-Cairns-Christchurch//Auckland-Santiago de Chile-Rio de Janeiro-Fortaleza-Salvador-Rio de Janeiro-Madrid-Helsinki.

Maksimibudjetti lennoille oli 10,000€. Kuinka kävi?

20160814-101116-SP

Show me the money!


5-henkisen perheemme liput maksoivat yhteensä 10 189 € eli pysyimme lähes budjetissa. Lennot kustansivat
3 078€/aikuinen ja 1 881€/lapsi. Sylilapsen osalta täytyi maksaa vain lentokenttäverot eli yhteensä 270€. Lentoja käytimme yhteensä 12, joten yhden lennon hinnaksi jäi näin ollen 257€/aikuinen, 157€/lapsi ja 23€/sylilapsi. Kaikkien lentojen hintaan sisältyi 23kg matkatavaroita, lämmin ateria/ateriat, juomat, kuulokkeet sekä peitto ja tyyny riippuen lennon pituudesta.

Kaikki lennot olivat suoria paitsi yksi Cairnsista Christchurchiin. Lentoajat olivat hyviä lukuunottamatta aamuyön lentoa Denpasarista Sydneyyn, joka oli ainoa vaihtohto Oneworld-lentoallianssin valikoimassa.

 EURHinta/hlöHlö-määräYhteensäHinta/lento
Aikuinen3 07826 156257
Lapsi1 88123 762157
Sylilapsi270127023
Total  10 189 

Oneworld-maailmanympärilentojen vertailua

20160811-123015-SP

Plussat


Olimme erittäin tyytyväisiä Oneworldin maa- ja lentoyhtiövalikoimaan, suoriin ja hyviin lentoyhteyksiin, maailmanympärilentojen hintaan, sekä lentojen palvelutasoon. Lasten kanssa matkustettaessa mahdollisimman lyhyillä lentoyhteyksillä ja sujuvuudella on yllättävän suuri merkitys jaksamisen kannalta. Oman aikataulutuksen takia jouduimme jättämään Japanin ja Perun toiseen kertaan, mutta nekin olisivat mahtuneet mukaan samaan hintaan, mikäli aikaa olisi ollut. Jälkikäteen ajateltuna Japaniin pääsee helposti ja suhteellisen edullisesti, joten alussa tuntunut kirpaisu ei enää harmita. Perun säästämme siihen hetkeen, kun lapset ovat vähän isompia ja uskallamme kiipeillä Matchu Picchulle ilman pahempia pelkoja.

20160421-063332-FI

Miinukset


Miinuksena Oneworldilla on asiakaspalvelu tai paremminkin sen puute. Finnair on tehnyt linjauksen, jossa maailmanympärilentolippujen yhteydenpito tapahtuu vain ja ainoastaan sähköpostin kautta. Moni varmaan arvaa jo, että tämä järjestely ei toimi ollenkaan. Sähköpostiin vastattiin keskimäärin kerran viikossa, joten meidän lentojen venkslaus kesti noin puolitoista kuukautta, kun sen olisi voinut hoitaa muutamalla puhelinsoitolla päivässä tai kahdessa. Tämän lisäksi ainoa tapa saada yhteys oli ensin jonottaa Finnairin maksulliseen asiakaspalveluun puolisen tuntia ja jättää sitä kautta viesti pikaisesta palaamisesta ”back office –tiimille”.

Vinkkinä Finnairin asiakaspalveluun jonottaville, että englanninkielisen palvelun kautta pääsee huomattavasti nopeammin läpi (joskus jopa suoraan) ja asiakasvastaava puhuu useimmiten myös suomea. Asiakaspalvelukokemuksen jälkeen harkitsisin asioivani jonkun muun Oneworld-lentoyhtiön kanssa.

Harmillista on myös erikoinen järjestely, jossa maailmanympärilentolippujen tarjouspyynnöstä täytyy maksaa 70€/henkilö. Finnairin mukaan tämä kattaa tarjoukseen menevän työn, mikä hyvitetään siinä tilanteessa, kun asiakas ottaa palvelun Oneworldin kautta. Asiakasnäkökulmasta on käsittämätöntä maksaa viiden hengen perheeltä 350€ pelkästä lipputarjouksesta. Harva meistä olisi valmis maksamaan vastaavaa summaa uudesta autotarjouksesta, johon lentolippupaketti on vertailukelpoinen.

20160811-100726-BR

Kaikesta huolimatta suosittelen Oneworldin pakettia. Hinta oli meidän perheelle noin 5 000 – 7,000€ halvempi kuin muiden palveluntarjoajien kautta. Lisäksi reittivalinta ja lentojen suoruus Suomesta käsin oli omaa luokkaansa. Toisin sanoen tuote on kunnossa, mutta palveluun olisi syytä panostaa.

Lisätietoa Oneworldin maailmanympärilennoista

Oneworldin maailmanympärilentolippujen perusreitityksiä pääsee kokeilemaan osoitteessa: https://rtw.oneworld.com/rtw/ Varaudu siihen, että softa ei toimi kovin hyvin ja tallenna reittiyritelmäsi tarpeeksi usein. Suurin osa lennoista esimerkiksi Tyynellämerellä tai Etelä-Amerikassa ei näy plannerissä.

Tietoa Oneworldin ehdoista, lippupakettivaihtoehdoista ja mantereista sekä muista palveluista löytyy tästä: https://www.oneworld.com/flights/round-the-world-fares Muista myös tutustua muihin lippuvaihtoehtoihin. Erityisesti pelkän Aasian kiertolippu tai Oseania saattaisivat olla kiinnostava vaihtoehto niille, jotka eivät halua käydä kiertämässä koko palloa. Hinnat ovat myös edulliset.

Oneworldin asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä osoitteessa: finnair.customerservice@finnair.com
20160814-101012-SP

Muita suositeltavia palveluntarjoajia.


www.kilroy.fi tarjoaa edullisia lippupaketteja opiskelijoille ja opettajille (!), joskaan reititys ei ollut niin hyvä kuin Oneworldin kautta.

Asiantuntevan ja nopean asiakaspalvelun osalta voin suositella www.helinmatkat.fi, joka tarjoaa hyviä yhteyksiä ja kokemuksen kautta edullisiakin hintoja. Meidän reitityksellä pääsimme Finskillä tosin vielä alemmaksi.

20160421-071746-FI

Uskalla unelmoida


Käytimme ilomielin maailmanympärimatkaan kaikki ne rahat, jotka sinne upposivat. Tarkemmin ajateltuna emme ole varmaan koskaan ennen olleet tyytyväisempiä siitä, että ostimme rahoilla paitsi ainutlaatuisia kokemuksia, mutta ennen kaikkea aikaa toisillemme.

Juttelimme ennen viimeistä lentoa siitä, mikä oli kenestäkin maailmanympärimatkalla parasta. Molemmat isot tytöt sanoivat kuin yhdestä suusta, että se, kun olimme yhdessä perheenä…heti sen Brasilian suurimman vesipuiston jälkeen 🙂

20160814-094004-FI

Tsekkaa tästä myös meidän budjetit Uudessa Seelannissa ja Indonesiassa.

Mitä maksaa Uusi-Seelanti? – Budjetti ja parhaat säästövinkit.
Maailmanympärimatkan budjetti: Indonesia.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.