Home AasiaIndonesia Maailmanympärimatkan budjetti: Indonesia

Maailmanympärimatkan budjetti: Indonesia

by Heini Hirvonen
Maailmanympärimatkan budjetti: Indonesia
Tarinoiden taival:FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Voiko rahalla ostaa elämyksiä?

Alkuperäinen suunnitelma oli avata koko maailmanympärimatkan budjetti tähän tänään. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin kuitenkin kirjoittamaan jokaisesta maasta ensin erikseen, koska kokonaissummia tärkeämpää on ymmärtää, mitä rahasummalla voi saada ja minkälaisia elämyksiä on mahdollista kokea.

20160513-001149-ID

Maakohtaisten kirjoitusten tarkoitus on siis antaa mahdollisimman paljon ideoita ja näkemystä maailmanympärimatkan budjettia suunnitteleville. Kokonaishintoja halajavat voivat alkuun tutustua 5-hengen maailmanympärimatkamme lentolippupaketin loppusummiin.

”Sano nyt suoraan mitä teidän perheen maailmanympärimatka oikein maksoi?” Tätä meiltä kysytään jatkuvasti. Suoran vastauksen antaminen tuntuu vaikealta. Kaikkia kyselijöitä tuntuu kiinnostavan vain se absoluuttinen loppusumma. Kokonaissumma tuntuu jopa itsestänikin melkein häpeälliseltä: olemmeko tosiaan laittaneet näin paljon rahaa matkustamiseen?

Summa saattaa tuntua suurelta, mutta rehellisyyden nimissä budjettikauhistelijoiden olisi syytä laskea omat kuukausittainen menonsa ensin ja miettiä mitä elämyksiä on itse vastaavilla summilla, vaikka näin marraskuussa, tullut koettua? Maailmalla elimme lähes kaikkialla edullisemmin kuin Suomessa. Varsinkin siinä mielessä, että oma koti oli vuokralla eikä ns. vaihtoehtoiskustannuksia tarvinnut maksaa. Oma keskustelunsa on sitten se, että onko matkarahat käytetty viisaasti vai onko jostain tullut maksettua ylihintaa? Rahan käyttökohde on ennen kaikkea valintakysymys!

20160428-121410-ID

Kulujen jakautumisen periaate

Maailmanympärimatkan budjetti ja siihen liittyvät erilliskustannukset on jaettu kahdeksaan osaan ja kulujen jakautuminen tulee kaikissa budjettipostauksissa seuraamaan samaa periaatetta.

  1. Majoitus (yöpymiskulut lukuun ottamatta asuntoautoa)
  2. Ruoka (ruokaostokset, välipalat, ravintola- ja kahvikulut ja alkoholijuomat)
  3. Liikkuminen (julkinen ja yksityinen liikkuminen lukuun ottamatta lentoja)
  4. Ostokset (tuliaiset, vaateostokset ja pikku tavarat)
  5. Palvelut (lääkärikäynnit, lääkkeet, spa, hieronta)
  6. Urheilu (golf, ratsastus, kuntosali)
  7. Nähtävyydet (sisäänpääsymaksut)
  8. Netti (mobiililaajakaista ja hotellien maksulliset nettikulut)
20160428-104819-ID
20160428-092519-ID

1. Majoitus


Majoitus/pv/hlö 18€
Majoitus/pv/perhe 91€
Majoitus yhteensä 1 810€

Indonesiassa vietimme 20 päivää, joista 6 yötä Balilla ja 14 päivää Gili Airilla. Loman aluksi yövyimme 4 yötä Seminyak-rannan tuntumassa ja Gili Airilta saavuttaessa 2 yötä Sanurissa. Molemmat Balin yöpymispaikat olivat huoneistohotelleja. Gili Airilla päätimme panostaa laatuun ja vuokrasimme kahdeksi viikoksi Sunrise Gili Air Resortin kaksikerroksisen villan merinäköalalla. Gili Airin hotellissa ei ollut omaa ruoanlaittomahdollisuutta, mutta herkullinen ja kattava aamiainen/brunssi säästi rahaa. Kaikissa Indonesian hotelleissa oli uima-allas ja mahdollisuus käydä rannalla.

Heimopäälliköitä ja karkailevia teinejä. Sunrise Gili Air, Indonesia.

Majoituskustannuksissa täytyy muistaa, että viiden hengen perheenä jouduimme maksamaan suhteessa enemmän yöpymisestä verrattuna kahden hengen huonekustannuksiin. Tämä tarkoitti siis useimmiten kahta erillistä makuuhuonetta ja omaa vauvansänkyä, josta joutui maksamaan erikseen.

Molemmat Balin huoneistohotellit sijaitsivat kätevästi uima-altaan vieressä, mikä oli lasten kanssa matkustettaessa varsin kätevää. Ruoanlaittomahdollisuus ilahdutti, koska aamuisin ei tarvinnut herätä aamiaiselle ja illalliseksi saimme tehdä ruokaa omassa rauhassa ja omaan tahtiin. Lounaan söimme useimmiten rannalla tai nähtävyyksissä.

Sun Rise Gili Air villan yläkerrassa sijaitsi mukava oleskelualue sohvineen ja riippukeinuineen, joka oli puoliksi katettu. Tätä paikkaa muistelen edelleen monesti eikä paikkaan laitettu raha edelleenkään harmita yhtään – päin vastoin. Lisätila antaa useamman hengen perheessä tilaa nauttia myös omasta rauhasta, josta emme halunneet tinkiä. Gileillä söimme ulkona kaikki ruoat ja nautimme myös tästä vapaudesta suunnattomasti.

Hotel Seminyak Townhouse
Resort Sunrise Gili Air
Hotel Astana Bengembak

20160505-061843-ID
20160427-034724-ID
20160427-084200-ID

Alkuun

2. Ruoka


Ruoka/pv/hlö 15€
Ruoka/pv/perhe 79€
Ruoka yhteensä 1 509€

Ruoka on Indonesiassa edullista, johon jollain tavalla tuudittauduimme. Indonesia oli monellakin tavalla rantalomaa, joten emme jaksaneet spennata drinkkien tai illallishintojen osalta. Gili Airin rantakadun ravintolahinnat olivat huomattavasti kalliimmat kuin keskustan pikku paikoissa.

Loppumatkasta kävimme useamman kerran hakemassa take awayta ja syömässä wahrungeissa eli paikallisten omistamissa, halvemmissa ruokaloissa, joissa hinnat olivat neljäsosan rantakadun hinnoista. Toisaalta nautimme erityisen paljon löhötuoleissa makoilemisesta lähes meren yllä. Jälkikäteen ajateltuna olisimme varmastikin jakaneet Gili Airin lomamme kahtia ja viettäneet toisen viikon Gili Menolla, jonka rauhaan ja paratiisirantoihin ihastuimme. Hintatasokin oli edullisempi.

Auringonlaskun kauneudesta. Gili Air, Indonesia.

Ruoan osalta myös Balilla syö huomattavasti edullisemmin kuin Gili-saarilla, joilla turistien läsnäolo nostaa hintatasoa. Sniiduilemalla olisi ruokakustannukset kyllä saanut laskettua helposti ainakin kolmasosan ellei jopa puoleen.

20160515-115441-ID
20160504-075257-ID
20160511-121047-ID

Alkuun

3. Liikkuminen


Liikkuminen/pv/hlö 4€
Liikkuminen/pv/perhe 18€
Liikkuminen yhteensä 355€

Indonesiassa suurin osa matkakuluista upposi venematkaan Balilta Gili Airille ja takaisin. Venematkasta emme halunneet tinkiä, koska matkantarjoajia oli hyvin eritasoisia. Voimme suositella Blue Water Express –pikavenepalvelua, johon kuului minibussikuljetus hotellista satamaan ja turvallinen sekä nopea matkayhteys. Bonuksena kaikille matkustajille jaettiin vesipullot ja lasten oli mahdollista katsoa koko parin tunnin matkan ajan leffaa.

Muut matkustuskulut sisälsivät lentokenttätaksit, meno-paluu taksimatkan Jimbarangin rannalle, muutamat taksikyydit muille rannoille Balilla sekä yksityisen kuljettajan Ubudin päiväreissulla.

https://www.tarinoidentaival.fi/aasia/hummeria-ja-kylpyammevaahtoa-jimbarang-bali-indonesia

20160430-054558-ID

Alkuun

4. Nähtävyydet


Nähtävyydet/pv/hlö 1€
Nähtävyydet/pv/perhe 5€
Nähtävyydet yhteensä 99€

Indonesiassa keskityimme lähinnä rantalomailuun ja paikallisesta ambienssista nauttimiseen. Nähtävyyksiin sisältyi Gili Cooking –kokkikurssi, kaksi vene- ja snorklausretkeä sekä sisäänpääsymaksut temppelialueille Ubudissa.

20160427-062029-ID
20160429-054928-ID

Alkuun

5. Urheilu


Urheilu/pv/hlö 0,7€
Urheilu/pv/perhe 4€
Urheilu yhteensä 74€

Indonesiassa ei tullut kovin paljon urheiltua, jos snorklausta ei lasketa urheiluksi. Urheilukustannukset kattoivat yhden päivän polkupyörävuokran Gili Airilla sekä golf-kierroksen Lombokissa.

20160427-061537-ID

Alkuun

6. Palvelut


Palvelut/pv/hlö 0,6€
Palvelut/pv/perhe 3€
Palvelut yhteensä 62€

Palvelukustannuksiin sisältyi Lauran ja Hannan lääkärikäynnit ja lääkekulut, hieronta ja spa-käynti. Lääkärikäyntien ja lääkkeiden kulut saimme matkavakuutuksesta 100% takaisin.

20160508-114720-ID

Alkuun

7. Ostokset


Ostokset/pv/hlö 0,3€
Ostokset/pv/perhe 2€
Ostokset yhteensä 34€

Maailmanympärimatkallamme halusimme nauttia elämyksistä – emme niinkään ostaa asioita. Ostoksia Indonesian matkalla kertyikin vain tyttöjen bikineiden, sari-huivien ja tuliaisten verran.

20160505-104938-ID

Alkuun

8. Netti


Nettikuluja ei Indonesiassa kertynyt lainkaan, koska kaikkiin hotelleihin sisältyi langaton nettiyhteys. Käytännössä myös kaikissa ravintoloissa tarjottiin ilmainen netti, joten omalle nettiyhteydelle ei ollut tarvetta.

Maailmanympärimatkan budjetti: Indonesian kulut yhteensä


Indonesia/pv/hlö 39€
Indonesia/pv/perhe 197€
Indonesia yhteensä 3 943€

Indonesian matkamme suurimmat kuluerät olivat majoitus ja ruoka. Karkeasti laskettuna perheemme Indonesiassa käytetyt rahat kuluivat siis puoliksi majoitukseen (91€/pv) ja puoliksi kaikkeen muuhun (106€/pv). Päiväbudjetiksi per henkilö muodostui siis lopulta 39€.

Ohessa vielä perinteinen piirakkamalli kaikista kustannuksista prosentteina ja euroina.

budget_Indonesia_percent
budget_Indonesia_euro
20160427-034203-ID
20160510-072030-ID

Alta löytyy lisälukemiseksi muiden suomalaisten maailmanympärimatkalaisten Indonesia- ja Aasia-aiheisia budjettipostauksia.

Terveiset päiväntasaajalta
Cocoa etsimässä
Pingviinimatkat
Matkakuume
Vaihda vapaalle

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.